Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010
3 τεμάχια πορτοκάλια ή λεμόνια ή κίτρο ή γκρέιπφρουτ ή λάιμ ή περγαμόντο ή κουμκουάτ ή μανταρίνια ή σαγκουίνια
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
200 γραμμάρια σοκολάτα υγείας
1 κουταλιά ελαιόλαδο
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πλένουμε πάρα πολύ καλά τα πορτοκάλια ή λεμόνια ή κίτρο ή γκρέιπφρουτ ή λάιμ ή περγαμόντο ή κουμκουάτ ή μανταρίνια ή σαγκουίνια μας και τα στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά!!!!
Αρχίζουμε και τα τρίβουμε πάνω στον τρίφτη, χωρίς να χαθεί η απαραίτητη πορτοκαλί απόχρωση τους και να μην φτάσουμε στην λευκή ψίχα!!!!!Εκτός από τα μανταρίνια που τα καθαρίζουμε από την φλούδα τους.
Μετά με ένα κοφτερό μαχαίρι αρχίζουμε και κόβουμε τα πορτοκάλια ή λεμόνια ή κίτρο ή γκρέιπφρουτ ή λάιμ ή περγαμόντο ή κουμκουάτ ή σαγκουίνια σε ροδέλες σε 3 χιλιοστά και τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα ταψιού γκριλ (εκτός από τα μανταρίνια που θα τα τοποθετούμε ένα ένα πάνω στην σχάρα με προσοχή μην πέφτουν κάτω) και το τοποθετούμε μέσα στον φούρνο για 1 ώρα περίπου, μέχρι σχεδόν να αποξηρανθούν και να μην κολλάνε στα δάχτυλα όταν τα ακουμπάμε!!!!
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μέσα το νερό, την ζάχαρη και την κανέλα και τοποθετούμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας και αρχίζουμε να το βράζουμε μέχρι να καραμελώσει γύρω σε 40 λεπτά περίπου...προσθέτοντας στην μέση τον χυμό λεμονιού!!!!!!!!!!
Βγάζουμε τις ροδέλες πορτοκαλιού ή λεμόνια ή κίτρο ή γκρέιπφρουτ ή λάιμ ή περγαμόντο ή κουμκουάτ ή μανταρίνια ή σαγκουίνια από τον φούρνο και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με την καραμέλα με μία τσιμπίδα και τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι νερό το βάζουμε πάνω στο μάτι της κουζίνας να αρχίζει να βράζει και τοποθετώντας από πάνω άλλο κατσαρολάκι μέσα να έχει σοκολάτα υγείας δηλαδή να κάνουμε μπεν μαρί, μόλις λιώσει η σοκολάτα την βγάζουμε από την φωτιά το κατσαρολάκι με την σοκολάτα και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα!!!!!!!!
Τώρα χρησιμοποιώντας μια λαβίδα παίρνουμε μία μία τις ροδέλες και τις ρίχνουμε μέσα στην σοκολάτα, βυθίζοντας το μισό ρολό πορτοκάλι ή λεμόνι ή κίτρο ή γκρέιπφρουτ ή λάιμ ή περγαμόντο ή κουμκουάτ ή μανταρίνι ή σαγκουίνι και το τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα όλες και τέλος τις τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο να στεγνώσουν καλά!!!!!!!!!!
http://kostasmouzakis.