Άτομα: 4-6
Χρόνος προετοιμασίας: 30'
Χρόνος ψησίματος: 30'
Υλικά
1/2 κιλό κιμά
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1/4 κούπας ρύζι Καρολίνα
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο ή δυόσμο (προαιρετικά)
2 κουταλιές λάδι
αλάτι
πιπέρι
λίγο αλεύρι
5 κούπες ζωμό κρέατος ή νερό
1/4 κούπας βούτυρο ή λάδι2 αυγά1/4 κούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, τα μυρωδικά, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώστε το μίγμα μερικά λεπτά και πλάστε μικρά μπαλάκια. Αλευρώστε τα, αραδιάστε τα το ένα πλάι στο άλλο κι αφήστε τα να περιμένουν. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το ζωμό κρέατος ή νερό και το βούτυρο, να βράσουν. Ρίξτε μέσα τα γιουβαρλάκια, σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσουν, 30' περίπου. Στο μεταξύ, χτυπήστε ελαφρά τ' αυγά σ' ένα μπολ, ρίξτε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας. Ρίξτε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα, ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάστε την από τη φωτιά. Σερβίρετέ την ζεστή.