Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018

Σοροκάδα στο Καμάρι της Σαντορίνης & έντονη εμφάνιση της Αφρικανικής σκόνης το απόγευμα της 22ας Μαρτίου 2018

Στην θαλάσσια περιοχή του Καμαριού της Σαντορίνης είναι συχνό το φαινόμενο των ισχυρών νοτιοανατολικών ανέμων, η λεγόμενη  "σοκοράδα" όπως αναφέρεται από τους ντόπιους της περιοχής, κατά την χειμερινή περίοδο.
Άλλωστε θυμόμαστε κατά καιρούς τις διάφορες ζημιές που έχουν προκληθεί στους όμορους ιδιοκτήτες των ακινήτων, από τα έντονα αυτά καιρικά φαινόμενα της περιοχής μας.
Από τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι τις ανυπολόγιστες ζημιές που είχαν προσκληθεί,
αλλά και τα μέτρα προστασίας που έπαιρναν οι ιδιοκτήτες, αλλά και η τότε κοινότητα με την κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης και σημερινού πεζόδρομου.
Από τις τελευταίες μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή μας είναι η σοροκάδα της 21 Μαρτίου 2013, της 14ης Μαρτίου του 2013, οι οποίες μετέφεραν τεράστιες ποσότητες άμμου βορειότερα της περιοχής, με αποτέλεσμα η περιοχή της Καμάρας - Αγίου Νικολάου να  είχε κατά την περίοδο αυτή πρωτόγνωρες εικόνες στην περιοχή μας.
Με τα δεδομένα αυτά παρατηρούμε ότι κατά τον μήνα Μάρτιο επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα στον χώρο αυτό, έτσι ώστε να έχουμε τις πιο κάτω εικόνες που μπορούμε να δούμε στη συνέχεια από την σοροκάδα της 22ας Μαρτίου 2018, μέσα  από το αρχείο της ιστοσελίδας μας,
όπου η θάλασσα έφθανε πάνω στον τοίχο αντιστήριξης του πεζόδρομου! 
Πέρα από την μεγάλη θαλασσοταραχή που επικρατούσε στην περιοχή μας λόγω των προαναφερομένων ισχυρών ανέμων, παράλληλα είχαμε έντονη την παρουσία της κόκκινης αφρικανικής σκόνης κατά τις απογευματινές ώρες, έτσι ώστε να κυριαρχεί στον τόπο μας πρωτοφανείς κοκκινωπές εικόνες, που για πρώτη φορά είδαμε τόσο χρωματιστές στο νησί μας.

 Δείτε το βίντεο!
 
Πηγή: Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη


Πηγή: Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη


 Κλικ εδώ. Ζημιές από την σοροκάδα της 21ης Μαρτίου 2013 στην παραλία του Καμαριού της Σαντορίνης!

 


Κλικ εδώ! Η προσέγγιση του πλοίου στο Λιμάνι του Αθηνιού της Σαντορίνης με ισχυρούς δυτικούς ανέμους
 Κλικ εδώ! Σοροκάδα στο Καμάρι της Σαντορίνης 21 Μαρτίου 2013

 


 


 


Κλικ εδώ! Θαλασσοταραχή στο Καμάρι της Σαντορίνης 14 Μαρτίου 2013     Κλικ εδώ! Φουρτουνιασμένη θάλασσα στη παραλία του Καμαριού της Σαντορίνης

 
Κλικ εδώ! Σοροκάδα στο Καμάρι της Σαντορίνης 6 Φεβρουαρίου 2012

   Κλικ εδώ! Όταν η Θάλασσα έχει τα ¨νεύρα¨της. Εικόνες από διάφορες περιοχές της Σαντορίνης 


Κλικ εδώ! Ονοματολογία Ανέμων     

Κλικ εδώ! Ψαράδες του Καμαριού της Σαντορίνης  


 
  Κλικ εδώ! Παλιά πλοία που συνέδεαν την Σαντορίνη με το λιμάνι του Πειραιά!  
 

 

 

 

 

 

 

 

 Κλικ εδώ. Εορτασμός Θεοφανίων στο Καμάρι της Σαντορίνης 6.1.2018 


 


 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Θεοφανίων στο Καμάρι της Σαντορίνης 6.1.2014

 


 
Κλικ εδώ! Εορτασμός Θεοφανείων στο Καμάρι της Σαντορίνης 6 Ιανουαρίου 2013


 

   

Κλικ εδώ. Εορτασμός Θεοφανίων στο Καμάρι της Σαντορίνης 2012


 


 


Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη


 

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.