Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Σιμιγδαλόπιτα αλάδωτη! Αγιορείτικη συνταγή!

Υλικά:
½ φλιτζάνι ταχίνι ¾ φλιτζανιού νερό ¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού 2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού 1 φλιτζάνι νερό 1 κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρύφαλλο 3 ½ φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό 1 φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα Για το σιρόπι 3 φλιτζάνια ζάχαρη 2 ½ φλιτζάνια νερό 1 κουταλιά χυμό λεμονιού 2 ξύλα
κανέλλας
Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά το ταχίνι και τα ¾ φλιτζανιού νερό με τον χυμό λεμονιού ώσπου να ασπρίσει. Προσθέτουμε διαδοχικά τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το σιμιγδάλι δουλεύοντας το μίγμα. Το αδειάζουμε σε ταψί 40Χ35 εκ. και σκεπάζουμε με τα αμύγδαλα όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Εν τω μεταξύ, έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά ως που να δέσει. Μόλις βγάλουμε τη σιμιγδαλόπιτα από τον φούρνο, την περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.