Απλώς όταν λέμε καρπούζι, συνήθως αναφερόμαστε στο κόκκινο, γινωμένο τμήμα του φρούτου. Ξέρετε ότι ισάξια και σε κάποια σημεία μεγαλύτερη θρεπτική αξία έχει και το λευκό κομμάτι του εσωτερικού τμήματος του καρπουζιού (ναι, αυτό από το οποίο οι παλιές νοικοκυρές έφτιαχναν γλυκό του κουταλιού καρπούζι).
Σύμφωνα με δημοσίευμα του itrofi.gr το λευκό τμήμα της σαρκας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, A, B6, ψευδάργυρο, κάλιο και μαγνήσιο, καθώς και λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που βρίσκεται και στις ντομάτες.
Το άσπρο τμήμα της σάρκας του καρπουζιού:
1. Υποστηρίζει την υγεία των μυών. Χάρις την ουσία κιτρουλίνη, που συμβάλει στην καλή λειτουργεία του μυϊκού συστήματος.
2. Συμβάλλει στην απώλεια βάρους και στην αποτοξίνωση.
Χάρις τις άφθονες ίνες που περιέχει αλλά και την υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό.
3. Καταπραΰνει τα νεύρα και αμβλύνει το αίσθημα άγχους.
Η ουσία κιτρουλίνη έχει ευεεργετικές δράσεις στο νευρικό μας σύστημα.
Αξίζει με το παραπάνω να καταναλώνετε το άσπρο τμήμα του καρπουζιού είτε σκέτο είτε, αν δεν αντέχετε την ...ανοστιά του, κρυμμένο σε smoothies, φρουτοχυμούς και σαλάτες.
http://www.icookgreek.com
Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας.
Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη!