Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί οι γιατροί φορούν πράσινες ρόμπες

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, γιατί οι στολές στα νοσοκομεία έχουν τα χρώματα που έχουν; Υπάρχει λόγος και μάλιστα μελετημένος.
Μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, οι χειρούργοι ιατροί φορούσαν άσπρες στολές. Όμως αυτό το χρώμα προκαλούσε προβλήματα σε ασθενείς και εργαζόμενους. Στους γιατρούς και νοσοκόμους στα χειρουργεία αποτελούσε πηγή πονοκεφάλων αφού το δυνατό φως στα χειρουργεία αντανακλούσε πάνω στα ρούχα τους, ενώ επειδή τα εργαλεία ήταν επίσης
ανοιχτόχρωμα δεν ήταν τόσο εύκολα διακριτά. Ακόμη το κόκκινο αίμα πάνω στις μπλούζες ή τα παντελόνια φαινόταν πολύ τρομακτικό στους ασθενείς και τους συγγενείς τους! Έτσι, καταρρακώνονταν ακόμα περισσότερο η ψυχολογία τους.
Μετά από αρκετές έρευνες για να βρεθεί το σωστό χρώμα, διαπιστώθηκε πως το αίμα πάνω σε πράσινες και γαλάζιες ιατρικές μπλούζες αποκτά μια λιγότερο τρομακτική απόχρωση, καθώς θυμίζει περισσότερο λεκέ, και ικανοποιεί παράλληλα και τα ιατρικά κριτήρια και δεν τρομάζει τους ασθενείς.
 http://www.e-daily.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.