Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Το τραπέζι των Χριστουγέννων

Αυτές οι τελευταίες μέρες πριν τη γιορτή, είναι και οι ωραιότερες. 
Με μια σωστή οργάνωση, θα ετοιμάσετε το τραπέζι σας χωρίς άγχος και θα το χαρείτε. 
Ένα γιορτινό τραπέζι, όμως, μπορεί να στηθεί και μια μέρα πριν, μετά από απόφαση της τελευταίας στιγμής, που συνήθως καταλήγει σε ωραίες καταστάσεις... 
Η γαλοπούλα, που παλιότερα στήριζε όλο το τραπέζι, είναι μάλλον η καλύτερη λύση: πρώτο πιάτο, η σούπα της (όταν οι γαλοπούλες ήταν σκληρότερες,
περνούσαν από την κατσαρόλα πριν ψηθούν!), μετά το κρέας της, η γέμισή της - το πιο ενδιαφέρον πιάτο του τραπεζιού, με βάση τον κιμά και το ρύζι- και οι πατατούλες της. 
Θα προσθέσουμε και ένα- δύο ορεκτικά, δικά μας ή... με τη βοήθεια του παντοπωλείου - deli, θ' ακολουθήσουν μερικά τυριά και τα γλυκά, που μάλλον θα μας τα φέρουν. 
Είναι αρκετά. Φτάνει να έχουμε στρώσει άψογα το τραπέζι μας και να έχουμε βγάλει ό,τι καλύτερο διαθέτουμε σε σερβίτσιο και ποτήρι, ακόμα κι αν είμαστε "μεταξύ μας".
Η εμπειρία μας λέει να προτιμήσετε τις κλασικές γεύσεις, αν στο τραπέζι θα καθίσουν και μεγαλύτερες ηλικίες και να περιορίσετε τη δημιουργικότητά σας σε κάποιο ορεκτικό. 

Σε κάθε περίπτωση, μην επιχειρήσετε κάτι που δεν είναι "στα μέτρα σας", αν δεν το έχετε δοκιμάσει πριν - κάτι που ισχύει, βέβαια, για όλα τα τραπέζια.
Πιο κάτω, σας δίνουμε παραδοσιακές και πιο πρωτότυπες συνταγές, αλλά κλικάρετε και στον "χριστουγεννιάτικο μπουφέ", καθώς και στο θέμα "όλα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι", για περισσότερες ιδέες και συνταγές. 

Εμείς σας ευχόμαστε το φετινό σας τραπέζι να είναι το πιο πετυχημένο!
  Ντίνα Γκρουμούτη

Τα χριστουγεννιάτικα έθιμα στην Ελλάδα

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

 

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.