Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015

Καλοκαίρι και φακοί επαφής: Τι πρέπει να προσέχετε

Αν επιμένετε να φοράτε τους φακούς επαφής το καλοκαίρι και μάλιστα κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στη θάλασσα, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Το νερό της θάλασσας γενικά δεν περιέχει σημαντικό αριθμό μικροβιακών σωματιδίων και δεν φέρει κίνδυνο για μολύνσεις των φακών (ή γενικότερα των ματιών), εκτός κι αν κολυμπάει κανείς σε παραλία η οποία έχει χαρακτηρισθεί ακατάλληλη για
κολύμβηση.
-Παρόλο που η χρήση των φακών στη θάλασσα είναι ασφαλής αν είστε προσεκτικοί, υπάρχει πιθανότητα να χαθεί ο φακός αν ανοίξετε τα μάτια την ώρα που βρίσκεστε κάτω από το νερό.
Αν μάλιστα έχετε υψηλούς βαθμούς μυωπίας ή υπερμετρωπίας και δεν έχετε μαζί τα γυαλιά σας, αυτό θα δυσκολέψει την παραμονή σας στην παραλία.
-Μην βγάλετε τους φακούς επαφής αμέσως μετά την έξοδό σας από το νερό. Περιμένετε πρώτα να περάσουν τουλάχιστον 10-15 λεπτά για να επανέλθει η ισορροπία μεταξύ φακών και δακρύων. Αυτό πρέπει να γίνει γιατί το θαλασσινό νερό περιέχει περισσότερο αλάτι απ' ό,τι η επιφάνεια των δακρύων, με συνέπεια να αφυδατώνονται οι φακοί επαφής και να είναι περισσότερο κολλημένοι στον κερατοειδή χιτώνα του ματιού. Αν λοιπόν επιχειρήσετε να τους βγάλετε αμέσως, μπορεί να προκληθεί κάποιο επιθηλιακό έλλειμμα στον κερατοειδή, δηλαδή μία «γρατζουνιά».

-Τέλος φοράτε πάντα τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου, που απορροφούν πλήρως την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου και αποτελούν απαραίτητο όπλο προστασίας για τα μάτια τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών.
Πηγη onmed

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.