Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015

Γιατί στα τζάμια των αεροπλάνων υπάρχει μια μικρή τρύπα -Σε τι χρησιμεύει

Γιατί στα τζάμια των αεροπλάνων υπάρχει μια μικρή τρύπα -Σε τι χρησιμεύει [εικόνες]Παράθυρο ή διάδρομο; 
Μα φυσικά παράθυρο! 
Είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να κάτσουν στις μέσα θέσεις του αεροπλάνου, ενώ μπορούν να έχουν τον κόσμο κάτω από τα πόδια τους.
Οι περισσότεροι άνθρωποι, που ταξιδεύουν με αεροπλάνο, προτιμούν να κάθονται στις θέσεις που
έχουν εκείνο το παραθυράκι που βλέπει τα πάντα.
Είναι σαν να σου προτείνουν να κάτσεις στο καλύτερο καφέ με την ωραιότερη θέα του κόσμου και εσύ να αρνείσαι. Μόνο που εδώ αντί για ανθρώπους, μερικά σπίτια ή μνημεία βλέπεις θάλασσες, βουνά και πόλεις.
Πόσοι, όμως, από εσάς που λατρεύετε τα παράθυρα έχετε παρατηρήσει τη μικρή τρυπούλα που υπάρχει; Τρύπα; Ποια τρύπα;
Αυτή τη μικρή τρύπα, που παρά το μέγεθός της είναι πολύ σημαντική για την ασφαλή πτήση.
Αν κοιτάξετε προσεκτικά σε ένα τυπικό παράθυρο της καμπίνας των επιβατών, θα δείτε ότι αποτελείται από τρία τζάμια, συνήθως από ακρυλικό υλικό. Ο σκοπός του εσωτερικού τζαμιού, που μερικές φορές ονομάζεται «τμήμα μηδέν», είναι απλώς για να προστατεύσει το επόμενο. Ακολουθεί το μεσαίο τζάμι, στο οποίο υπάρχει αυτή η μικρή τρυπούλα, γνωστή και ως «οπή αερισμού» και τέλος, το εξωτερικό τζάμι που είναι και το πιο σημαντικό.
Και είναι το πιο σημαντικό καθώς, όπως είναι γνωστό, καθώς ένα αεροσκάφος ανεβαίνει, η πίεση του αέρα προς την καμπίνα αυξάνεται. Την ίδια ώρα, το σύστημα συμπίεσης του αεροσκάφους διατηρεί την πίεση του θαλάμου σε ένα άνετο και ασφαλές επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι η πίεση στο εσωτερικό του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι τυπικά πολύ μεγαλύτερη από την πίεση έξω.
Τα δύο εξωτερικά τζάμια των παραθύρων της καμπίνας είναι σχεδιασμένα να αντέχουν αυτή τη διαφορά πίεσης μεταξύ της καμπίνας και του ουρανού. Και αν και τόσο το μεσαίο όσο και το εξωτερικό τζάμι είναι αρκετά ισχυρά για να αντέξουν τη διαφορά πίεσης,το εξωτερικό τζάμι είναι εκείνο που δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση.
Γιατί υπάρχει αυτή η μικρή οπή αερισμού
Σκοπός της μικρής οπής εξαέρωσης στο «μέσο τζάμι» είναι να επιτρέψει την πίεση να ισορροπήσει μεταξύ του θαλάμου επιβατών και του διάκενου μεταξύ των δύο τζαμιών (του εσωτερικού και του εξωτερικού), έτσι ώστε η πίεση της καμπίνας κατά τη διάρκεια της πτήσης να εφαρμόζεται μόνο στο εξωτερικό τζάμι.
Η Bret Jensen, μηχανικός γκουρού της Boeing Commercial Airplanes, παράλληλα μιλά για μία ξεχωριστή αλλά σχετική λειτουργία της τρύπας: Να απελευθερώνει την υγρασία από το διάκενο αέρα (αυτόν που εγκλωβίζεται ανάμεσα στο εξωτερικό και το εσωτερικό με το μεσαίο τζάμι και ανάμεσα στο μεσαίο τζάμι και το εσωτερικό τζάμι) και να αποτρέπει το σχηματισμό παγετού στο παράθυρο ή ακόμη και τη θόλωσή του.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.