Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015

Πατήσατε αχινό; 5 συμβουλές για αντιμετωπίσετε τη κατάσταση

Αρκετοί απο μας είχαμε την ατυχία να πατήσουμε αχινό και ξέρουμε πόσο μας ενόχλησε.
5 συμβουλές μας μαθαίνουν τι να κάνουμε σε περίπτωση που εμείς ή κάποιος γύρω μας τραυματιστεί απο αχινό.
Ξεπλένουμε καλά το σημείο με νερό και το απολυμαίνουμε με λίγο οινόπνευμα ή οξυζενέ. Βυθίζουμε το πόδι μας σε ζεστό νερό να μαλακώσει το δέρμα.
Με ένα τσιμπιδάκι βγάζουμε προσεκτικά τα αγκαθια ή αν τα
αγκαθάκια έχουν μπει βαθιά, πρωτα πιέζουμε το δερμα απο αριστερά και δεξια με τα δάκτυλα όπως κάνουμε με τα σπυράκια μέχρι να ξεμυτίσουν.
Μετά ξαναπερνάμε με οινόπνευμα ή το οξυζενέ και δεν πατάμε το πόδι για μερικά 24ωρα μέχρι να νιώσουμε έτοιμοι.
Δεν κλείνουμε τη πληγή με χανζαπλαστ ή κάτι άλλο.

Αν δεν ξεμυτίσουν όλα, ξέρουμε είναι δυσάρεστο, αλλά ο οργανισμός μας θα τα αποβάλλει με το καιρό.
Αν δε νιώθουμε καλά ή οι κοκινίλες παραμένουν για καιρό ή ο πόνος οξύνεται (για περισσότερο απο δυο μέρες), επισκεπτόμαστε γιατρό.
Πηγη voicenews

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.