Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

Δείτε αν τα πόδια σας... έλκουν τα κουνούπια

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Βάγκενινγκεν, στην Ολλανδία, αποκαλύπτουν -πέρα από όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τα κουνούπια- ότι ίσως τελικά τα έλκουν τα ίδια μας τα πόδια.
 Για τις ανάγκες της μελέτης τους, που δημοσιεύθηκε στη διαδικτυακή επιθεώρηση «Public Library of Science One», εξέτασαν τα πέλματα 48 ανδρών, ηλικίας 20 έως 64 ετών.
Τι διαπίστωσαν...

Τα κουνούπια βρίσκουν εξαιρετικά ελκυστικούς όσους

πάσχουν από κακοσμία των ποδιών.
Συγκεκριμένα, φαίνεται πως έλκονται από τα πόδια που μυρίζουν, ενώ ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτή τη μυρωδιά δείχνουν τα κουνούπια που μεταδίδουν την ελονοσία.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, η κακοσμία των ποδιών οφείλεται στη συσσώρευση βακτηρίων, πολλά εκ των οποίων απελευθερώνουν συγκεκριμένες χημικές ουσίες που τα προσελκύουν.

Έτσι, μοιραία, αυξάνονται και οι πιθανότητες τσιμπήματος.

Οι ερευνητές εκτιμούν πως τα ευρήματά τους μπορούν να χρησιμεύσουν για τη δημιουργία νέων, πιο αποτελεσματικών εντομοαπωθητικών σκευασμάτων.
Πηγή: http://www.zoomblog.org

 http://kolpa-tips.blogspot.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.