Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Η ανάπτυξη της Σαντορίνης και η κοινωνία

  Γράφει ο Μάρκος Ζώρζος
«Φίλοι μου! Είναι γνωστό σε όλους ότι η χώρα μας διανύει μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο. Παρόλο που η Σαντορίνη ανάμεσα σε 5 ή 10 καλλίτερους προορισμούς στον κόσμο κατέχει αν όχι πάντα την πρώτη θέση είναι πολύ ψηλά στην ανάλογη κατηγορία, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε έξω από την οικονομική κρίση που ταλανίζει την πατρίδα μας.

Η τουριστική χρονιά του 2014 που ήδη φτάνει στο τέλος κατά κοινή ομολογία είναι η καλλίτερη της δεκαετίας τουλάχιστον από ποσότητα ξένων επισκεπτών. Αυτό μας υποχρεώνει να σκεφτόμαστε πλέον ότι η Σαντορίνη είναι ένας διεθνής προορισμός γνωστός και μοναδικός σε όλο τον κόσμο. Πρέπει επίσης να γνωρίζουμε όλοι και πολύ περισσότερο οι διοικούντες, ότι η Σαντορίνη παράγει πολύ περισσότερο πλούτο από όποια άλλη περιοχή της χώρας μας ανάλογα με την έκταση και τους μόνιμους κατοίκους που διαμένουν όλο τον χρόνο στο νησί μας. Είναι γεγονός, ότι το νησί μας δεν παράγει μόνον φάβα, κρασί και ντοματάκι, προϊόντα σπουδαία και αναγνωρισμένα από όλους, αλλά συμβάλει πολύ ενεργά και δυνατά στον κρατικό προϋπολογισμό με χρήματα που έρχονται μέσο των τουριστών στο νησί μας. Καθημερινά καταφθάνουν πλέον στο νησί μας απ ευθείας με αεροπλάνα και πλοία, από διάφορες χώρες του εξωτερικού και της Ελλάδας τουρίστες με μοναδικό σκοπό να θαυμάσουν και να περάσουν καλά στον παράδεισο που λέγεται Σαντορίνη. Όλοι αυτή η τουριστική ανάπτυξη και η οικονομία που έρχεται στο νησί μας πρέπει να μας κάνει να απαιτούμε και όχι να ζητάμε να γίνουν τα αυτονόητα στον τόπο μας.
Όλα αυτά τα χρόνια που η Σαντορίνη αναπτυσσόταν και αναπτύσσεται τουριστικά ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις που η πολιτεία βοήθησε την <<βαριά βιομηχανία>> του τουρισμού στο νησί μας. Δεν απαξιώνω την συμμετοχή των Κοινοτήτων παλιότερα και σήμερα του Δήμου σε κάποιες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού αλλά δεν μπορώ να μην επαινέσω και την προσπάθεια χιλιάδων επιχειρηματιών που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται (πολλές φορές έχοντας απέναντι τους την ίδια την πολιτεία) όχι μόνον οικονομικά αλλά και με την βοήθεια της τεχνολογίας να μεταφέρουν παντού το μήνυμα ΟΤΙ Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.
Μήπως ήρθε η ώρα να αναπτυχτεί η Σαντορίνη ακόμα περισσότερο στον τομέα του τουρισμού και των κατοίκων της, εντείνοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα της στο να μειωθούν οι άνεργοι να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας σε τομείς πιο εξελιγμένους και περισσότερο ανταποδοτικούς σε όλους μας;
ΜΑΡΚΟΣΖΩΡΖΟΣΗ απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι κατά την δική μου άποψη πως έπρεπε και όχι πρέπει να ξεκινήσουν έμμεσα σειρά εργασιών που θα αναβαθμίσουν και θα δώσουν την Αξία και Υπεραξία ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ στο πραγματικά μοναδικό νησί του κόσμου.
Τα έργα έχουν ήδη δρομολογηθεί να γίνουν από τον Δήμο είναι καλό να ξεκινήσουν άμεσα και φυσικά πριν το τέλος Μαρτίου αν είναι δυνατόν θα πρέπει να έχουν τελειώσει. Η ανάγκη του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ προς όλους μας να ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Σ Η Μ Ε Ρ Α , η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ και ο τρόπος που θα πρέπει να παραμείνει το νησί μας καθαρό 365 μέρες τον χρόνο πρέπει άμεσα να καθοριστεί και να εφαρμοστεί.
Φυσικά δεν είναι μόνον αυτά τα δυο που συμμετέχουν στην ανάπτυξη του τουρισμού και την εξέλιξη του τόπου μας. Υπάρχουν δραστηριότητες και έργα που μπορεί να μην φαίνεται άμεσα το αποτέλεσμα τους, αλλά προσφέρουν πάρα πολλά στην κοινωνία μας πέραν της εργασίας των κατοίκων. Στο παρελθόν έχω αναφέρει μερικά, δεν θέλω να επανέλθω γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός μου, στο μόνο που θα ήθελα να επιμείνω και να γίνει γνωστό είναι ότι η Σαντορίνη έχει πάρα πολλούς τομείς που μπορεί να αναπτύξει ακόμα προκειμένου να βοηθήσει όλους όσους έχουν ανάγκη και να συμβάλει πολύ περισσότερο στην οικονομία όλων μας.
με εκτίμηση
Μάρκος Ζώρζος

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.