Τα ροδάκινα είναι καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Α και καλίου, συντελώντας στην ισορροπία των υγρών του σώματος κατά τους καλοκαιρινούς ζεστούς μήνες. Τα ροδάκινα είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία βοηθά όχι μόνο το ανοσοποιητικό σύστημα
αλλά αποτρέπει τον σχηματισμό ρυτίδων και μαύρων κύκλων.
Ο καλύτερος τρόπος να απολαύσετε τα ροδάκινα είναι να επιλέξετε τα πιο ζουμερά και να τα φάτε με γιαούρτι ή παγωτό ή σκέτα με λίγη κανέλλα. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μαρμελάδα ή ακόμη και φρέσκο χυμό για το πρωινό σας.
2. ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ
Όπως και οι «συγγενείς» τους τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Α και κάλιο, καθώς και καλή πηγή βιταμίνης C. Περιέχουν επίσης ελάχιστες θερμίδες.
Τα νεκταρίνια μπορεί να τα απολαύσετε σκέτα ή να φτιάξετε μια υπέροχη φρουτοσαλάτα.Τα νεκταρίνια μπορεί να τα απολαύσετε σκέτα ή να φτιάξετε μια υπέροχη φρουτοσαλάτα.
3. ΝΤΟΜΑΤΕΣ
Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες περιέχει το ένα τρίτο της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας βιταμίνης C και σχεδόν το ένα τρίτο της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Α. Οι ντομάτες είναι επίσης πλούσιες σε βιταμίνη Β6, Ε και Κ, φυλλικό οξύ, φυτικές ίνες και κάλιο. Είναι επίσης γνωστές για την αντιοξειδωτική ουσία λυκοπένη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι έχει αντικαρκινική δράση, ενώ ενισχύει το καρδιοαγγειακό σύστημα και προστατεύει από τις θρομβώσεις.
Διαλέξτε φρέσκιες ντομάτες αντί για κονσερβοποιημένες και φτιάξτε σαλάτες, υπέροχες σάλτσες για κρέατα και ζυμαρικά ή ακόμη και μαρμελάδα.
4. ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
Το καλαμπόκι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και νερό. Ένα μεσαίου μεγέθους καλαμπόκι περιέχει το 10% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας βιταμίνης C.
Βραστό ή ψητό, ολόκληρο ή τεμαχισμένο το καλαμπόκι μπορεί να αναβαθμίσει την σαλάτα σας ή να συνοδεύσει υπέροχα τα ψητά σας.
5. ΚΑΡΠΟΥΖΙ
Αν φέτος το καλοκαίρι θέλετε να είστε ενυδατωμένοι, τότε το καρπούζι είναι ο «βοηθός» που χρειάζεστε. Με περιεκτικότητα 92% σε νερό και ελάχιστες θερμίδες. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Α και C, περιέχει επίσης λυκοπένη και β-καροτένη.
Απολαύστε παγωμένο καρπούζι σκέτο ή σε φρουτοσαλάτα, με λίγη φέτα ή μέντα.
WWW.IN.GR
http://epoptes.wordpress.com