Συστατικά
- 1 κόκορα
- λίγο λάδι
- 1 κρεμμύδι
- 1 κούπα ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
- αλάτι πιπέρι
- 1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
Οδηγίες
- Κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες τον πλένουμε και τον αλατίζουμε.
- Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα ίσα ίσα στον πάτο και όταν κάψει (το λαδι) ρίχνουμε τα κομμάτια μέσα.
- Τον τσιγαρίζουμε καλά ώστε να κάνει λίγη κρούστα ενώ ρίχνουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Γυρνάμε για λίγο και σβήνουμε με το κρασί.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 2-3 με ανώτερη θερμοκρασία το 9 και το αφήνουμε να σιγοψηθεί.
- Εγώ δεν βάζω νερό γιατί βγάζει από μόνο του αλλά αν χρειαστεί του προσθέτετε σταδιακά από λίγο.
- Μόλις ψηθεί ρίχνετε την ντομάτα και το πιπέρι και βράζετε για 5 -10 λεπτά ακόμα.
Διαβάστε περισότερο: Κόκορας κρασάτος http://www.sintagespareas.gr/sintages/kokoras-krasatos.html#ixzz17K7VPPcJ
Λίγα μυστικά ακόμα