Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Περισσότερο από συγκινητική η παρουσίαση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στη Σαντορίνη!!!!

Ακόμη ένα επιπλέον τετραήμερο ταξίδι της Εθελοντικής Ομάδας Σαντορίνης (E.O.Σ) πραγματοποιήθηκε αλλά και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία στο νησί της Σαντορίνης κατά την πρόσφατη χρονική περίοδο από τις 18 με 21 Οκτωβρίου 2019.
Οι ομάδες ΑΜΕΑ του Taekwondo και των Παραδοσιακών Χορών της "Γλαύκας" Κερατσινίου -Δραπετσώνας,
που είχαμε την τιμή και χαρά να μας επισκεφθούν, παρουσίασαν μια φανταστική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο κοσμοπολίτικο νησί της Σαντορίνης, μια Σαντορίνη που ίσως οι περισσότεροι δεν την γνωρίζουν, και με ένα κοινωνικό πρόσωπο που αφήνει άφωνους ακόμη τους πιο σκληρούς και αυστηρούς κριτές που εντατικά την επικρίνουν.
Πέρα από την φυσική ομορφιά και την γλυκιά αγριάδα του τόπου, παράλληλα έλαμψε και μια άλλη γλυκιά ομορφιά μέσα από τις ψυχές των ανθρώπων της Σαντορίνης.
Όμως για να τεθούν σε κίνηση τα νήματα αυτά, κάποιοι βρίσκονται πίσω από την όλη οργάνωση, υπάρχουν συσπειρωμένα μέλη με την μορφή μιας δυναμικής ομάδας όπως προαναφέραμε, η οποία διοργάνωσε την προβολή αυτή, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας ή όπως την έλεγαν σε παλαιότερους θεσμούς, του Επαρχείου Θήρας.
Η όλη παρουσία από τις ομάδες των ΑΜΕΑ (με σύνδρομο Down, αυτισμού, κινητές δυσκολίες και κινητικές δυσκολίες με αμαξίδιο) ήταν καλά οργανωμένη που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Ήταν μια κατάθεση ψυχής που δεν μπορεί να γίνει κατανοητή από μια τυποποιημένη κοινωνία , αφού η αγάπη τους φαίνεται βαθειά χαραγμένη στην καρδιά και το πρόσωπό τους, παρέχοντας συνταρακτικά μηνύματα στην στερεότυπη και παγωμένη κοινωνία μας.
Τι θα μπορούσε να πει ο οιοσδήποτε βλέποντας τις εικόνες αυτές, μέσα από ένα υπέροχο θέαμα, και κυρίως από ΥΠΕΡΟΧΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ!
Αντικειμενικό σκοπό είχαν την ενημέρωση αλλά και τις δεξιότητες που μπορούν να αναπτύξουν τα άτομα αυτά, καθώς επίσης και την καλύτερη δυνατή διοργάνωση των φορέων της κοινωνίας μας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Από τις εικόνες αυτές και τα μηνύματα που εστιάζονται είναι ότι και τα αδύνατα στη ζωή μας γίνονται πλέον δυνατά.
Ο απόηχος από το ταξίδι αυτό είναι ότι δεν υπάρχει διαφορετικότητα ανάμεσα των ανθρώπων, αλλά το ότι ο καθένας μας είναι ξεχωριστός, με δική του εικόνα και την δική του ταυτότητα.
Από το όλο θέαμα προσέφεραν στο κοινό μας έναν αιφνίδιο καταιγισμό πλημμυρισμένο από ανάμικτα συναισθήματα με μάτια βουρκωμένα και πλημμυρισμένα  από συγκίνηση και χαρά.
Τα οποία δεν είναι τίποτε άλλο από δάκρυα ευτυχίας και χαράς για όλο αυτό που απλόχερα προσέφεραν με την βελούδινη και υπέροχη ψυχή τους.
   Οι Μικροί αλλά Μεγάλες φιλοξενούμενοι ήρωες ξεναγήθηκαν σε διάφορους χώρους όπως και στο παλιό εργοστάσιο τοματοπολτού.
Έδωσαν απίθανες παραδοσιακές και χορευτικές παραστάσεις.
Καθώς και την καταπλικτική τους παρουσία στο άθλημα του T.K.D. με την δυναμική προπονήτρια κ. Κυριακή Χατζογιαννάκη παρουσιάσθηκε ένα πολύ όμορφο θέαμα των παιδιών, όπου συμμετείχε και παγκόσμιος πρωταθλητής και για δύο φορές πανευρωπαϊκός πρωταθλητής T.K.D. κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος, καθώς και μέλος της Εθνικής μας Ομάδας από το 2009.
Η Εθελοντική Ομάδα της Σαντορίνης έχει ανοίξει τα πανιά της και ταξιδεύει πλέον και σε βαθειά νερά.
Έχει απλώσει ρίζες της και κλαδιά της για μεγαλύτερες και δυναμικότερες υποχρεώσεις στην περιοχή της Σαντορίνης.
Πιστεύουμε πως έχει πολλά να δώσει στους γύρω συνανθρώπους μας, αλλά και στην τοπική μας κοινωνία.
Χαιρετίζουμε την προσπάθεια αυτή και τους συντελεστές που συνέβαλαν στην προβολή αυτή, ιδιαίτερα την κ. Βαλεντίνη Κούτουλα, τον νέο Έπαρχο Θήρας κ. Χαράλαμπο Δαρζέντα που στήριξε την προσπάθεια αυτή, αλλά και πλήθος άλλων συμμετεχόντων που έβαλαν το ανάλογο λιθαράκι στο ευαίσθητο αυτό τομέα της κοινωνίας μας.
Πηγή: Εμείς και η Κοινωνία μας
Παράλληλα ευχαριστούμε την κ. Βαλεντίνη Κούτουλα για το ανάλογο φωτογραφικό που μας έστειλε και μπορείτε να δείτε στη συνέχεια.









 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Παράσταση στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Μεσσαριάς Σαντορίνης από την Εθελοντική Ομάδα Σαντορίνης και συλλόγων: "Εν δράσει" & "η γλαύκα"

 



 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εκστρατεία βιβλίου από την εθελοντική ομάδα Σαντορίνης!!!


 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Συλλογή παιδικών βιβλίων από την νεοσύστατη Εθελοντική ομάδα Σαντορίνης!!!


 

 

 

 

 

 

 Κλικ εδώ. Δώρα σε μικρά παιδιά που νοσηλεύονται στις ογκολογικές κλινικές «ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Δώρα στους γονείς των μικρών ηρώων που νοσηλεύονται στις ογκολογικές κλινικές με παραλήπτη την διαδικτυακή ομάδα «Ας Μην Μείνουμε Στα Λόγια! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Δε μένουμε στα λόγια, στηρίζουμε τις οικογένειες! Κάνε ένα παιδί, μια μαμά και ένα μπαμπά να γελάσει! Δώρα για όλους μικρούς και μεγάλους!

 

 

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.