Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Μοσχάρι «στρογκανόφ» με μανιτάρια

Η γεμάτη γεύση και τα αρώματα θα πλημμυρίσουν μαγειρική ευεξία το σπίτι. 
Συνταγή για το κλασικό στρογκανόφ.
Υπάρχουν κάποια πιάτα που χαρακτηρίζουν σχεδόν ολοκληρωτικά την κουζίνα ενός λαού. 
Μπορεί στην πραγματικότητα να έκαναν «καριέρα» στο εξωτερικό για άλλους λόγους, ωστόσο έχουν αποκτήσει διεθνή φήμη και πολύς κόσμος τα συνδέει απόλυτα με τις χώρες καταγωγής τους.
Ένα από αυτά είναι και το μοσχάρι στρογκανόφ, με τα λεπτά φετάκια μοσχαριού και μανιταριών
μέσα σε μια βελούδινη σάλτσα από κρέμα γάλακτος και μυρωδικά. 
Η συνταγή έχει τις ρίζες της στη Ρωσία και απαντάται για πρώτη φορά εκεί στα μέσα του 19ου αιώνα.
Υλικά:
400γρ μοσχάρι φιλέτο
1 κ.σ βούτυρο
1 κ.σ ελαιόλαδο
300γρ μανιτάρια λευκά
400γρ ζυμαρικά παπαρδέλες
3 μικρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ αλεύρι
300ml ζωμό μοσχάρι
1 κ.σ μουστάρδα Dijon
1 κ.σ πελτέ
3 κ.σ κρέμα γάλακτος
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το κρέας για τρία τέταρτα στο ψυγείο να παγώσει ώστε να μπορούμε να το κόψουμε σε λεπτά φετάκια. Αλατοπιπερώνουμε
Σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος λιώνουμε τη μισή ποσότητα βούτυρο, μαζί με τη μισή ποσότητα λάδι και θωρακίζουμε το μοσχάρι να πάρει χρώμα. 
Βγάζουμε το κρέας και αφήνουμε στην άκρη
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα με τα μανιτάρια και τα αποσύρουμε και πάλι μαζί με το κρέας
Παράλληλα, βάζουμε νερό να βράσει, αλατίζουμε και βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν. 
Προσθέτουμε το αλεύρι και καβουρδίζουμε για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, συμπληρώνουμε σιγά, σιγά τον ζωμό ανακατεύοντας διαρκώς ώσπου να κάνει χοντρές φουσκάλες και να δέσει. 
Συνεχίζουμε με τη μουστάρδα, τον πελτέ και την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε.
Αφού πάρει άλλη μια βράση ο ζωμός, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρέας. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα μαϊντανού και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε στα πιάτα με τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με επιπλέον μαϊντανό
Πηγή: iefimerida
 https://travel.eleftheriaonline.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.