Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Βάζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης σε ένα ταψί του φούρνου και τις ψήνουμε για 20 - 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις ετοιμαστούν τις αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε με τα χέρια τα σπόρια και τα καμένα σημεία από τις πιπεριές.
Βάζουμε τις ψητές πιπεριές στο multi μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μια λεία πάστα.
Την βάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη. (Μπορείτε να αποθηκεύσετε την πάστα στο ψυγείο μέσα σε βαζάκι για μια εβδομάδα).
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο το μοσχάρι και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε την πάστα πιπεριάς, την πάστα ντομάτας, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη, το αλάτι το πιπέρι και το νερό.
Μαγειρεύουμε για 1 – 1,30 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και η σάλτσα να έχει δέσει.
Μόλις ετοιμαστεί σερβίρουμε το μοσχάρι με τον πουρέ μελιτζάνας και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
Βάζουμε τις μελιτζάνες στο ίδιο ταψί που ψήσαμε τις πιπεριές και ψήνουμε και αυτές στην ίδια θερμοκρασία για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις ετοιμαστούν τις ξεφλουδίζουμε και πατάμε τη σάρκα τους με ένα πιρούνι.
Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το ΝΟΥΝΟΥ εβαπορέ Γεύσεις Σπιτικές μαζί με το νερό και μόλις πήξει η μπεσαμέλ αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τον πουρέ μελιτζάνας και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
https://www.stronoumetrapezi.gr