Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Μελομακάρονα με σιμιγδάλι και αλεύρι

Μελομακάρονα με σιμιγδάλι και αλεύρι! Προετοιμασία: 35΄, Αναμονή: 4-6 ώρες, Ψήσιμο: περίπου 20΄ Κόστος παρασκευής:Υλικά (για περίπου 2½ κιλά):
  1 κούπα αραβοσιτέλαιο 1 κούπα ελαιόλαδο
  1 κουτ. σούπας κανέλα
  1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
  1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
  1/2 κούπα χυμός πορτοκαλιού
  1/2 κούπα κονιάκ
  1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική 
  1/2 κούπα ζάχαρη
  2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
  4-4½ κούπες αλεύρι μαλακό
  1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι:
  • 2½ κούπες ζάχαρη
  • 1½ κούπα μέλι
  • 2 κούπες νερό
  • 1 πορτοκάλι ακέρωτο, κομμένο στα δύο
Διαδικασία: Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αραβοσιτέλαιο, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, το ξύσμα, τον χυμό, το κονιάκ, τη σόδα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. 
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι. 
Σκεπάζουμε το μείγμα με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε το λιγότερο 2 ώρες και το περισσότερο 4. 
Ρίχνουμε τα 2/3 του αλευριού και το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε ελάχιστα με τα χέρια. 
Αν χρειαστεί, βάζουμε σιγά-σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι. 
Θα πρέπει η ζύμη να είναι μαλακή και εύπλαστη. 
Το μείγμα δεν το ανακατεύουμε πολύ, μόνο όσο χρειάζεται για να απορροφηθεί το αλεύρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C και ντύνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. 
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια όσο πιο ισομεγέθη γίνεται ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Δεν τα κάνουμε μεγάλα γιατί θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο. 
Τα βάζουμε πάνω στη λαμαρίνα αφήνοντας κάποια απόσταση ανάμεσά τους και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. 
Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, περίπου για 1 ώρα. 
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι: 
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βράζουμε για 3 λεπτά (μετά τον κοχλασμό).
Το ξαφρίζουμε και το αποσύρουμε από τη φωτιά. 
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα από το ταψί και ρίχνουμε μέσα το καυτό σιρόπι.
Αφήνουμε τα μελομακάρονα να σιροπιαστούν έτσι για 3 λεπτά και μετά τα γυρίζουμε ανάποδα. 
Τα αφήνουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν (τουλάχιστον για 1 ώρα). 
Τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με ψιλοκομμένα καρύδια. 

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.