1 κιλό μύδια, κατεψυγμένα, από τα μεγάλα ή τα μικρά.
1 ξερό κρεμμύδι
2 δόντια σκόρδο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Το ζουμί από τα μύδια
Το χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 πιπεριά
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τα μύδια, τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε καλά και κρατάμε το ζουμί τους. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και την πιπεριά. Όταν μαραθούν, ρίχνουμε και το σκόρδο ψιλοκομμένο και στη συνέχεια τα μύδια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα να εξατμιστεί το κρασί.
Ρίχνουμε το ζουμί που κρατήσαμε από τα μύδια μαζί με δυο ποτήρια νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα μύδια.
Διαλύουμε το χυμό λεμονιού με την μουστάρδα και τον ρίχνουμε στα μύδια.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για ένα δεκάλεπτο να δέσει η σαλτσούλα του. Σερβίρεται ζεστό.
Καλή σας Όρεξη!!!