Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Γιατί η θάλασσα είναι αλμυρή;

Ενώ ο πλανήτης μας υπάρχει εδώ και 4.500.000.000 χρόνια, οι ωκεανοί εμφανίστηκαν πολύ αργότερα. Στην αρχή της δημιουργίας, στην Γη επικρατούσαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και το νερό υπήρχε μόνο με την μορφή υδρατμών. Σε όλη αυτήν την περίοδο, οι υδρατμοί που δημιουργούνταν από το ηφαιστειώδες έδαφός της συγκεντρώθηκαν στον ουρανό σχηματίζοντας πυκνή ατμόσφαιρα ακτίνας πολλών χιλιομέτρων.
Όμως, εδώ και 3.500.000.000 χρόνια, η θερμοκρασία στην επιφάνεια της Γης μειώθηκε τόσο πολύ, που οι υδρατμοί

μετατράπηκαν σε νερό. Έτσι, όλο το νερό του ουρανού έπεσε με τη μορφή κατακλυσμιαίας βροχής, καλύπτοντας το 70% της επιφάνειας της Γης και αφήνοντας μόνο μερικά διάσπαρτα κομμάτια στεριάς: τις ηπείρους.
Καθώς το νερό κυλάει στα ποτάμια, παρασύρει άλατα από τα βράχια και το χώμα των ακτών. Αυτό το νερό, που είναι ελαφρώς αλατισμένο, καταλήγει στη θάλασσα και τους ωκεανούς.
Όταν το θαλασσινό νερό, όμως, εξατμίζεται με την ζέστη, τα άλατα μένουν στο βυθό και συσσωρεύονται κάνοντας με τον καιρό όλο και πιο αλμυρό το νερό. Κατά μέσο όρο, το θαλασσινό νερό περιέχει 35 γραμμάρια άλατα ανά λίτρο. 

 http://12dim-athin.att.sch.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.