Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Πως να φτιάξετε στο σπίτι απολυμαντικό σπρέι χεριών με 3 υλικά, το ίδιο αποτελεσματικό με αυτά του εμπορίου

Το απολυμαντικό αντιπηκτικό gel ή σπρέι καταστρέφει τα βακτηρίδια και τους ιούς. 
Χρησιμοποιήστε το για να συμπληρώσετε το συνηθισμένο πλύσιμο των χεριών χωρίς να χρειάζεται νερό όταν βρίσκεστε σε δημόσιους χώρους. 
 Το απολυμαντικό σπρέι που σας προτείνουμε απομακρύνει τα μικρόβια ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει την επιδερμίδα , αφήνοντας την απαλή και υπέροχα αρωματισμένη ενώ προστατεύει από τον κορονοϊό.

Ψεκάστε μια μικρή ποσότητα προϊόντος στη παλάμη των χεριών σας και τρίψτε τα για 30-60 δευτερόλεπτα , μέχρι να στεγνώσουν εντελώς στον αέρα .
Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι, απολυμαντικό σπρέι χεριών με 3 βασικά συστατικά
Σπρέι χειροποίητου απολυμαντικού χεριών με αλόη βέρα
Υλικά
4 κουταλιές της σούπας οινόπνευμα καθαρό 95ο ή ισοπροπυλική αλκοόλη 99,5% (από το φαρμακείο) 6 κουταλιές της σούπας αλόε βέρα τζελ 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο τσαγιού (tea tree oil) 1 μπουκαλάκι ψεκασμού χωρητικότητας 60ml
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μικρό μπουκαλάκι ψεκασμού, με τη βοήθεια ενός χωνιού. Πριν από κάθε χρήση, να θυμάστε να ανακινείτε το μπουκαλάκι για να υπάρχει ομοιόμορφη κατανομή των αιθέριων ελαίων.
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα απολυμαντικά σπρέι χεριών Τα απολυμαντικά προϊόντα περιέχουν συνήθως αλκοόλ, το οποίο είναι γνωστό ότι προκαλεί ξηροδερμία. Από τη στιγμή που το αλκοόλ αυξάνει την απορροφητική ικανότητα του δέρματος επιτρέπει σε χημικά να διεισδύσουν σε αυτό και έτσι αποτρέπεται η ενυδάτωση του δέρματος. Πέρα από το αλκοόλ, τα προϊόντα αυτά συχνά περιέχουν γλυκερίνη (glycerin) που μπορεί να αποδειχθεί ερεθιστική για μερικά δέρματα και συμβάλει περαιτέρω στην ξηροδερμία. Άλλα συστατικά όπως η γλυκόλη (glycol) και το οξικό άλας (acetate) συμβάλουν με τον τρόπο τους στη ζημιά που μπορεί να προκληθεί στο δέρμα μας. Μπορούν να δημιουργήσουν ανθεκτικά βακτήρια. Η απρόσκοπτη χρήση αντιβιοτικών είναι πιθανόν να οδηγήσει στην ανάπτυξη βακτηρίων τα οποία να είναι ανθεκτικά στις ουσίες που αρχικά ήταν ευάλωτα. Με άλλα λόγια, τα βακτήρια εξελίσσονται και αυτά όπως κάθε τι άλλο : όσο πιο συχνά εκθέτουμε ορισμένα βακτήρια σε συγκεκριμένη ουσία τόσο πιο πιθανό είναι η δράση της ουσίας έναντι στο βακτήρια να εξασθενεί ολοένα περισσότερο.  



Πηγή https://www.koyzoylo.gr/media
 https://www.koyzoylo.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.