Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση αποφοίτων συμμαθητών Γενικού Λυκείου Θήρας σχολικής περιόδου 1978 - 1979 μετά από 40 χρόνια στην ταβέρνα Πύργος της Σαντορίνης 31.8.2019

Όσο περνούν τα χρόνια, συχνά σκεφτόμαστε πως ο χρόνος μοιάζει να περνά όλο και πιο γρήγορα συγκριτικά με το παρελθόν και οι μέρες να καλπάζουν ξέφρενα η μία μετά την άλλη σε γρήγορους ρυθμούς έτσι ώστε πολλές φορές να μη τις αισθανόμαστε χρονολογικά, όπως επίσης και οι εβδομάδες, οι μήνες, αλλά και τα συνεχή χρόνια, όπου διαμορφώνουν την βιολογική εικόνα του ανθρώπου.
Με αποτέλεσμα να έχουμε την αίσθηση πλέον πως
ο χρόνος περνά ακόμη γρηγορότερα, όσο εμείς μεγαλώνουμε.
Και αυτό δεν είναι κάτι το φανταστικό που συμβαίνει στη ζωή μας, αλλά ένα υπαρκτό και πραγματικό γεγονός που βιώνουμε καθημερινά μέσα από το διάβα της ζωής μας.   Ειδικά αν αναλογιστούμε όταν κάποτε βρισκόμαστε στην παιδική ηλικία, ο χρόνος κυλούσε όμορφα, αλλά και με πολύ αργούς ρυθμούς. 
Για παράδειγμα, το καλοκαίρι ήταν ένας απέραντος και ατελείωτος χρόνος και οι διακοπές αυτές φάνταζαν ένα απίστευτα μεγάλο και μακρινό ταξίδι…
Ανάλογο και μικρότερο ταξίδι ήταν και οι δεκαπενθήμερες διακοπές των Χριστουγέννων, του Πάσχα, το τριήμερο αργίας, Σαββατοκύριακο, αλλά και μεμονωμένες μονοήμερες αργίες....  

Στη συνέχεια όμως και με την πάροδο του χρόνου η χρυσή αυτή περίοδος άρχισε σιγά σιγά να αλλοιώνεται και να επιταχύνει τους ρυθμούς της, όλο και πιο έντονα, ένεκα των περαιτέρω υποχρεώσεων που επιβάλλεται από την ζωή μας  με αποτέλεσμα, ο χρόνος να κυλά εκνευριστικά και γρήγορα και τα ομορφότερα χρόνια μας να τρέχουν και να φεύγουν σαν την λεπτή την άμμο που χάνεται μέσα απ' τα δάκτυλά μας....
      Για την δική μας περίπτωση μια τολμηρή πρωτοβουλία πήρε η συμμαθήτριά μας Μάρθα Μητροπία, η οποία μας καλλιέργησε την ιδέα, αλλά και στους υπόλοιπους συμμαθητές να διοργανώσουμε εφέτος μια συνάντηση των αποφοίτων του Γενικού Λυκείου Θήρας σχολικού έτους 1978-1979, με αφορμή την συνάντησή μας μετά από σαράντα ολόκληρα χρόνια!
Στη συνέχεια ο συμμαθητής μας Μάκης  Καφιέρης ανέλαβε επιμελώς στις πλάτες του το όλο φορτίο, έτσι ώστε να υλοποιηθεί η συνάντηση αυτή κατά την τελευταία μέρα του καλοκαιριού Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 και στις 9:00 το βράδυ, στο Κήπο της Ταβέρνας Πύργος της Σαντορίνης.
Στην υποδοχή του χώρου βρισκόταν ο Μάκης, καλωσορίζοντας  μας με το ανάλογο χρονικό φορτίο του καθενός των 40 ετών που έφεραν πάνω τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και ορισμένες αναγνωριστικές δυσκολίες σε κάνα δυο συμμαθητές που είχαμε να δούμε από την εποχή εκείνη.

Φυσικά τα χαρακτηριστικά που έφεραν τους διακρίναμε με κάποια μικρή δυσκολία, αλλά εκείνο που είναι βέβαιο, είναι ότι εάν συναντιόμαστε  τυχαία και κάπου αλλού, το αποτέλεσμα θα ήταν εντελώς άγνωστο αφού ο ένας δεν θα γνώριζε τον άλλο.
   Σαν ένα μικρό όνειρο πέρασαν από τη ζωή μας, ούτε 10, ούτε 20, ούτε 30, αλλά σαράντα ολόκληρα χρόνια, από την μαθητική μας νεολαία, αφήνοντας ότι καλύτερο κομμάτι που  έχουμε ζήσει μέχρι και σήμερα από την ζωή μας.
Ερχόμαστε σήμερα να θυμηθούμε τις παλιές μαθητικές μας αναμνήσεις με περισσή νοσταλγία προσπαθώντας να φρεσκάρουμε στο νου μας τα πρόσωπα των συμμαθητών της εποχής εκείνης, με τα πρόσωπα του σήμερα....
Τα πρόσωπα εκείνα με τα οποία επί πολλά χρόνια μοιραζόμασταν την ίδια αίθουσα, τα ίδια θρανία, τις ίδιες αγωνίες και αναπολούμε τις παρέες, τις κοπάνες, τα γέλια και τις φάρσες στους καθηγητές, αλλά και κάθε άλλες ιστορικές στιγμές που αναδύονται κατά την διάρκεια της χρονολογικής αναδρομής.
Μας ήλθε και πάλι στο νου ο εφιάλτης για ορισμένους και η απερίγραπτη χαρά για τους καλούς μαθητές, το πάγιο κουδούνισμα του σχολείου να χτυπάει ξανά για τους απόφοιτους του 1978 - 1979 μετά από μισό αιώνα περίπου (παρά δέκα χρόνια),  στο προαύλιο χώρο του σχολείου όπου ως παιδιά αποχαιρετίστηκαν, πριν ριχτούν στον αγώνα της ζωής. 

Συναντηθήκαμε για να θυμηθούμε αυτά που μας έδεσαν, αυτά που μας μάγεψαν, αυτά που μας έμαθαν να αγωνιζόμαστε και αυτά που μας έμαθαν να χαμογελάμε. 
Στη συνάντηση αυτή αλλά και σ΄ αυτές τις περιστάσεις η συγκίνηση περίσσευε, και έτσι το βράδυ του Σαββάτου βρεθήκαμε σε ένα συλλογικό γεύμα χαράς και ευφορίας στην κοσμική Ταβέρνα Πύργος.
Είπαμε τόσα πολλά, ώσπου ακόμη και η ώρα αυτή έφυγε χωρίς να την καταλάβουμε, όπως και δεν καταλάβαμε το μακρύ χρόνο που έφυγε, από τότε μέχρι και σήμερα.
Επόμενη επιθυμία όλων μας, ήταν επόμενη και μεθεπόμενη συνάντηση που θα καθορίσουμε, έτσι ώστε να κρατήσουμε πιο έντονα στη μνήμη μας, το πιο όμορφο αλλά και καλύτερο κομμάτι της ζωής μας, που έφυγε τόσο γρήγορα και σαν νερό μέσα από δάχτυλά μας.
 Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες του αγώνα μέσα  από το αρχείο της ιστοσελίδας μας. 
Δείτε το βίντεο!!! 


Πηγή: Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη





































Πηγή: Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Κάνοντας κλικ στην πιο κάτω θεματολογία μπορείτε να δείτε ανάλογες αναρτήσεις μας
Χορευτικά Σαντορίνης
Πανηγύρια της Σαντορίνης
Παλαίμαχοι  Σαντορίνης
Παλιές Αναμνήσεις
Παλιές φωτογραφίες Σαντορίνης
Θαλασσοταραχή - Σοροκάδα Καμαριού 
Αγροτικά Σαντορίνης
Αγροτικά Θήρας
Σαντορινιά Παράδοση
Σαντορινιά Προϊόντα
Λουκάνικα Σαντορίνης
Προϊόντα Σαντορίνης
Σαντορινιά Κουζίνα
Γλυκά Σαντορίνης
Γλέντια 

Κουζίνα Σαντορίνης

Παραδοσιακά Επαγγέλματα

Φτεουριά

Αντώνης Αρβανίτης Παραδοσιακός Βιολιστής

Κατοικίδια Ζώα

Βραχονησίδες

Για περισσότερη θεματολογία κλικ στο δεύτερο εικονίδιο με τίτλο ετικέτες, που βρίσκεται στη δεξιά και ενδιάμεση πλευρά της οθόνης, τα οποία εμφανίζονται όταν περάσει ο κέρσορας του ποντικιού, πάνω από το μαύρο περίγραμμα.

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.