Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Σαλάτα με καρπούζι και φέτα - Ο συνδυασμός που "φωνάζει" ελληνικό καλοκαίρι

Όσο η θερμοκρασία παραμένει υψηλή, τόσο χρειαζόμαστε συνταγές ελαφριές και δροσερές για μεσημεριανό. 
Τι θα λέγατε για μια σαλάτα καρπούζι με φέτα;
Ο συνδυασμός που φωνάζει ελληνικό καλοκαίρι μπορεί να συνδυαστεί με σπανάκι, ελαιόλαδο και μερικά ακόμη απολαυστικά μυρωδικά σε μια σαλάτα - όνειρο για όσους προσέχουν τη διατροφή τους ή απλά θέλουν κάτι ελαφρύ τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες.
Το καρπούζι σύμμαχος της ενυδάτωσης το καλοκαίρι

Το καρπούζι, όπως όλα τα φρούτα, είναι φτωχό σε θερμίδες και λιπαρά. Ένα φλιτζάνι καρπούζι αποδίδει μόνο 46 θερμίδες. Το γλυκό καρπούζι βοηθάει και στην ενυδάτωση του οργανισμού, πολύ σημαντική ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς το 92% του φρούτου αποτελείται από νερό. Αποτελεί εξαιρετική πηγή καλίου, βιταμίνης Α, Β6, Β1 και C.
Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ακόμη και τα σπόρια του καρπουζιού είναι θρεπτικά. Περιέχουν πρωτεΐνη, καλά ακόρεστα λιπαρά οξέα, μαγνήσιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Υλικά:
500γρ. καρπούζι κομμένο σε μικρά κυβάκια και χωρίς κουκούτσια
200γρ φύλλα baby σπανάκι
2 κ.σ. κολοκυθόσπορους ανάλατους
200 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
Θυμάρι ξηρό
Για την βινεγκρέτ: 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ξίδι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το καρπούζι και τα φύλλα σπανάκι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ. Περιχύνουμε τη μισή ποσότητα πάνω από το καρπούζι και το σπανάκι και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε στο μπολ τη φέτα και τον κολοκυθόσπορο και περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ
Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε
Πηγή: iefimerida
https://travel.eleftheriaonline.gr
 

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.