Γιατί η παρασκευή του τσαγιού είναι τέχνη… έχουμε, λοιπόν, και λέμε:
Προθερμάνετε την τσαγιέρα (ή το φλυτζάνι σας) πριν βάλετε μέσα το τσάι, ρίχνοντας μέσα λίγο καυτό νερό και γυρίζοντάς το γύρω γύρω.
Μετά πετάξτε το νερό. Εναλλακτικά, μπορείτε να το βάλετε για λίγη ώρα στον φούρνο μικροκυμάτων.
-
Μη χρησιμοποιείτε βραστό νερό για το πράσινο ή λευκό τσάι, γιατί τα φύλλα θα καούν, δημιουργώντας μια πικρή γεύση.
-
Ένας εύκολος τρόπος για να εκτιμηθεί η θερμοκρασία του νερού είναι να φέρετε το νερό σε σημείο βρασμού. Αφήστε το νερό να κρυώσει πριν να το ρίξετε πάνω από τα φύλλα. Περιμένετε περίπου 30 δευτερόλεπτα για το λευκό τσάι και 60 δευτερόλεπτα για το πράσινο τσάι πριν από τη ρίψη πάνω από τα φύλλα.
Τσάι Θερμοκρασία νερού