Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Συμβουλές για βράσουμε σωστά το τσάι

Μικρά μυστικά για να βράσουμε σωστά το τσάι και να επωφεληθούμε από τις ωφέλιμες ιδιότητές του και την απόλαυσή του. 
Γιατί η παρασκευή του τσαγιού είναι τέχνη… έχουμε, λοιπόν, και λέμε:  
Προθερμάνετε την τσαγιέρα (ή το φλυτζάνι σας) πριν βάλετε μέσα το τσάι, ρίχνοντας μέσα λίγο καυτό νερό και γυρίζοντάς το γύρω γύρω. 
Μετά πετάξτε το νερό. Εναλλακτικά, μπορείτε να το βάλετε για λίγη ώρα στον φούρνο μικροκυμάτων.


  • Φέρτε το φρέσκο κρύο νερό σε πλήρη βρασμό. Αφαιρέστε από τη θερμότητα γρήγορα ώστε να μην επιτρέψετε το οξυγόνο να διαφύγει από το νερό. Το νερό που έχει αναθερμανθεί αλλάζει την γεύση του τσαγιού. Μόνο το βραστό νερό μπορεί να δώσει την πλήρη γεύση από τα φύλλα του τσαγιού.
  • Χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι τσαγιού ή μια φακελάκι τσαγιού ανά φλιτζάνι. Χρησιμοποιήστε κούπα για τσάι, όχι την μεγάλη κούπα για καφέ. Ρίξτε μέσα το νερό.
  • Αφήστε για 3, 5, 7 ή 10 λεπτά ή τον συνιστώμενο χρόνο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του τσαγιού που χρησιμοποιείτε.
  • Μην κρίνετε τη δύναμη του τσαγιού σας από το χρώμα του. Παίρνει χρόνο για τα φύλλα να απελευθερώσουν τη γεύση τους. Αν προτιμάτε το τσάι σας λιγότερο ισχυρό, προσθέστε λίγο ζεστό νερό. Αν προτιμάτε το τσάι σας πιο δυνατό, απλά προσθέστε περισσότερα φύλλα πριν από τη ζυθοποιία.
  • Πρέπει να αφήσετε τον χρόνο που χρειάζεται το κάθε τσάι για να απελευθερώσει τις σύνθετες γεύσεις και τα αρώματα από τα φύλλα.

  • Θυμηθείτε το καλό τσάι ξεκινά με το καλό νερό!
    • Μη χρησιμοποιείτε βραστό νερό για το πράσινο ή λευκό τσάι, γιατί τα φύλλα θα καούν, δημιουργώντας μια πικρή γεύση.
    • Ένας εύκολος τρόπος για να εκτιμηθεί η θερμοκρασία του νερού είναι να φέρετε το νερό σε σημείο βρασμού. Αφήστε το νερό να κρυώσει πριν να το ρίξετε πάνω από τα φύλλα. Περιμένετε περίπου 30 δευτερόλεπτα για το λευκό τσάι και 60 δευτερόλεπτα για το πράσινο τσάι πριν από τη ρίψη πάνω από τα φύλλα.
      Τσάι Θερμοκρασία νερού
    Χρόνος αναμονής
    Πράσινο τσάι
    65-75 βαθμοί Κελσίου
    1 -3 λεπτά

    Λευκό τσάι
    82 βαθμοί Κελσίου
    4 - 7 λεπτά

    Μαύρο τσάι
    Βραστό
    3 - 4 λεπτά

    Τσάι από βότανα
    Βραστό
    5 -10 λεπτά
    https://www.verianet.gr


    Τα λάθη....

    Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

    Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

    Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
    Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
    Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
    Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

    Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

    Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.