Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Διπλό χτύπημα στα όρια ηλικίας

Διπλό χτύπημα στα όρια ηλικίας  Οι ασφαλισμένοι που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας εξαιρούνται από τις ρυθμίσεις. 
 Με συνοπτικές διαδικασίες αυξάνονται από 1η Ιανουαρίου 2013 τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, με τις ανατροπές να αγγίζουν όσους δεν προλάβουν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του έτους. Η αύξηση των ορίων ηλικίας κυμαίνεται από 2 έως 5 έτη, ενώ ακόμα μεγαλύτερες είναι οι ανατροπές για τις μητέρες ανηλίκων, καθώς μπαίνει τέλος στο ειδικό καθεστώς
συνταξιοδότησης.

Υπολογίζεται πως από τις νέες ρυθμίσεις τη διετία 2013-2014 θα «εγκλωβιστούν» στην αγορά εργασίας 100.000 άτομα. Το «χτύπημα» στα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση είναι διπλό:
Από 1ης Ιανουαρίου 2013 επισπεύδεται η εφαρμογή των ασφαλιστικών νόμων του 2010. Ετσι οι αυξήσεις στα όρια ηλικίας που επρόκειτο να ολοκληρωθούν το 2015 έρχονται δύο έτη νωρίτερα.
Από 1ης Ιανουαρίου 2013 τα όρια ηλικίας στο Δημόσιο και στα Ταμεία αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας (πλην ΝΑΤ) αυξάνονται κατά 2 έτη. Δηλαδή το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση πηγαίνει από το 65ο στο 67ο έτος της ηλικίας, ενώ μειωμένη σύνταξη θα καταβάλλεται στα 62 έτη.
Εναλλακτικά, οι ασφαλισμένοι -άντρες και γυναίκες- μπορούν να αποχωρήσουν με 40 έτη ασφάλισης σε ηλικία 62 ετών.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να δουλέψουν τρία χρόνια περισσότερο, καθώς φέτος απαιτούνται 37 έτη ασφάλισης (για έξοδο στα 59 ή τα 60 ανάλογα με το φορέα).

Διπλό χτύπημα στα όρια ηλικίας
Εκτός κινδύνου από τις ανατροπές στα όρια συνταξιοδότησης είναι:
Οσοι έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ή θα θεμελιώσουν μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.
Οι ασφαλισμένες που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης σύμφωνα με τις ισχύουσες γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις ως μητέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων καθώς και οι χήροι πατέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων.
Οι ασφαλισμένοι που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας του ν. 4024/2011 (Α' 226).
To «Εθνος» με τη βοήθεια του δικηγόρου Διονύση Ρίζου, που είναι ειδικός σε θέματα εργατικού και ασφαλιστικού Δικαίου, καταγράφει το νέο καθεστώς στα όρια ηλικίας.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ
 http://www.ethnos.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.