Η
ιδιαίτερη σύνθεση του εδάφους στο νησί της Σαντορίνης υπήρξε
καταλυτικός παράγοντας, ως προς την καλλιέργεια εξαιρετικών τοπικών προϊόντων.
Στη Σαντορίνη μπορεί κανείς να βρει το πεντανόστιμο τοματάκι, μια ποικιλία τομάτας σε μέτριο μέγεθος με έντονη γεύση και μοναδικό άρωμα.
Η κάπαρη, η λευκή μελιτζάνα και η φάβα αποτελούν λιχουδιές, για τις οποίες είναι ξακουστό το Kυκλαδονήσι. Όμως, ξεχωριστή σελίδα στην τοπική παραγωγή της Σαντορίνης αποτελεί χωρίς αμφιβολία το κρασί.
Υπάρχουν ποικιλίες σταφυλιού που μπορεί κανείς να ανακαλύψει στο νησί της Σαντορίνης και μόνο.
Στη Σαντορίνη μπορεί κανείς να βρει το πεντανόστιμο τοματάκι, μια ποικιλία τομάτας σε μέτριο μέγεθος με έντονη γεύση και μοναδικό άρωμα.
Η κάπαρη, η λευκή μελιτζάνα και η φάβα αποτελούν λιχουδιές, για τις οποίες είναι ξακουστό το Kυκλαδονήσι. Όμως, ξεχωριστή σελίδα στην τοπική παραγωγή της Σαντορίνης αποτελεί χωρίς αμφιβολία το κρασί.
Υπάρχουν ποικιλίες σταφυλιού που μπορεί κανείς να ανακαλύψει στο νησί της Σαντορίνης και μόνο.
Εξαιτίας της ηφαιστειακής ταυτότητας του
νησιού, καθώς και των σπάνιων βροχοπτώσεων, οι ντόπιοι έπρεπε να
προσαρμόσουν την καλλιέργεια των αμπελώνων.
Ως αποτέλεσμα, αναπτύχθηκε μία ξεχωριστή τέχνη στη Σαντορίνη.
Η τέχνη της αμπελουργίας είναι σαφώς ιδιαίτερη και προσφέρει ορισμένες από τις πιο εκπληκτικές ποικιλίες οίνου στον κόσμο.
Οι εξαγωγές κρασιού από τη Σαντορίνη αποτελούν απόδειξη της αξίας τoυ τοπικού οίνου.
Στο νησί θα βρείτε ποικιλίες όπως το Ασύρτικο, το Νυχτέρι και το γλυκό Βινσάντο.
Επίσης, για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν τα μυστικά της αμπελουργίας και της παραγωγής κρασιού στο νησί, οργανώνονται εκδρομές στα οινοποιεία. Εκεί οι συμμετέχοντες επισκέπτονται τον τόπο όπου γίνεται η ωρίμανση του κρασιού σε βαρέλια.
Ύστερα, δοκιμάζουν τις θρυλικές γεύσεις των τοπικών κρασιών και τις συνοδεύουν με παραδοσιακές συνταγές και γεύσεις που ξυπνούν τον ουρανίσκο.
Μέσα από την τεχνογνωσία αιώνων ολόκληρων, οι ντόπιοι παραγωγοί κρασιού έχουν πλέον δημιουργήσει έναν πραγματικό θρύλο σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι γεύσεις του κρασιού τους δικαιώνουν, καθώς ακολουθούν μία παράδοση χιλιετιών που εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα. Οι Έλληνες πάντοτε ήταν πρωτοπόροι στην παραγωγή οίνου και μέσα από τη συνέχιση αυτής της ιδιαίτερης μορφής τέχνης, οι Σαντορινιοί παραγωγοί εξακολουθούν να θριαμβεύουν.
Εξερευνήστε λοιπόν τα μυστικά της αμπελουργίας στη Σαντορίνη και δοκιμάστε γεύσεις φρουτένιες, μεστές και γεμάτες από την εκπληκτική νότα που προσφέρει η τεχνογνωσία τόσων αιώνων.
Η παράδοση στα καλύτερά της!
http://maisondeslys.gr
Κλικ εδώ. Ο μεγαλύτερος ενιαίος αμπελώνας της Σαντορίνης
Κλικ εδώ. Κουβέντα με τον κυρ-Γιάννη τον Ρούσσο «Ο πατέρας μου μέχρι το 1974 έκανε 80-100
Κλικ εδώ. Το ζευγάρισμα στη Σαντορίνη παλιά γινόταν με παραδοσιακό τρόπο....
Κάνοντας κλικ στην πιο κάτω θεματολογία μπορείτε να δείτε ανάλογες αναρτήσεις μας
Ως αποτέλεσμα, αναπτύχθηκε μία ξεχωριστή τέχνη στη Σαντορίνη.
Η τέχνη της αμπελουργίας είναι σαφώς ιδιαίτερη και προσφέρει ορισμένες από τις πιο εκπληκτικές ποικιλίες οίνου στον κόσμο.
Οι εξαγωγές κρασιού από τη Σαντορίνη αποτελούν απόδειξη της αξίας τoυ τοπικού οίνου.
Στο νησί θα βρείτε ποικιλίες όπως το Ασύρτικο, το Νυχτέρι και το γλυκό Βινσάντο.
Επίσης, για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν τα μυστικά της αμπελουργίας και της παραγωγής κρασιού στο νησί, οργανώνονται εκδρομές στα οινοποιεία. Εκεί οι συμμετέχοντες επισκέπτονται τον τόπο όπου γίνεται η ωρίμανση του κρασιού σε βαρέλια.
Ύστερα, δοκιμάζουν τις θρυλικές γεύσεις των τοπικών κρασιών και τις συνοδεύουν με παραδοσιακές συνταγές και γεύσεις που ξυπνούν τον ουρανίσκο.
Μέσα από την τεχνογνωσία αιώνων ολόκληρων, οι ντόπιοι παραγωγοί κρασιού έχουν πλέον δημιουργήσει έναν πραγματικό θρύλο σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι γεύσεις του κρασιού τους δικαιώνουν, καθώς ακολουθούν μία παράδοση χιλιετιών που εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα. Οι Έλληνες πάντοτε ήταν πρωτοπόροι στην παραγωγή οίνου και μέσα από τη συνέχιση αυτής της ιδιαίτερης μορφής τέχνης, οι Σαντορινιοί παραγωγοί εξακολουθούν να θριαμβεύουν.
Εξερευνήστε λοιπόν τα μυστικά της αμπελουργίας στη Σαντορίνη και δοκιμάστε γεύσεις φρουτένιες, μεστές και γεμάτες από την εκπληκτική νότα που προσφέρει η τεχνογνωσία τόσων αιώνων.
Η παράδοση στα καλύτερά της!
http://maisondeslys.gr
Κλικ εδώ. Ο Ιστορικός Αμπελώνας της Σαντορίνης!!!!!!
Κλικ εδώ. Το περίφημο Ασύρτικο κρασί της Σαντορίνης
Κλικ εδώ. Xρυσό Σαντορινιό Αθήρι
Κλικ εδώ. Βεντέμα - τρύγος & πάτημα των σταφυλιών της Σαντορίνη
Κλικ εδώ. Ο Άγιος Αβέρκιος και το άνοιγμα των κρασιών στη Σαντορίνη!!!!!!
Κλικ εδώ. Καταβολάδι αμπελιάς! Αναννέωση - πολλαπλασιασμός αμπελιάς στη Σαντορίνη!!!
Κλικ εδώ. Κάναβα Αντώνη Αρβανίτη στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης. Ένα παραδοσιακό οινοποιείο!
Κλικ εδώ. Προετοιμάζονται οι αμπελουργοί της Σαντορίνης
Κλικ εδώ. Ασύρτικο: Ο καλύτερος πρεσβευτής του ελληνικού κρασιού
Κλικ εδώ. Σαντορινιό κλάδεμα αμπελιών. Σαντορινιά "Κλάδα". Ένα ιδιαίτερο κλάδεμα.....! Δείτε το βίντεο
Κλικ εδώ. Ο μεγαλύτερος ενιαίος αμπελώνας της Σαντορίνης
Κλικ εδώ. Κουβέντα με τον κυρ-Γιάννη τον Ρούσσο «Ο πατέρας μου μέχρι το 1974 έκανε 80-100
Κλικ εδώ. Το ζευγάρισμα στη Σαντορίνη παλιά γινόταν με παραδοσιακό τρόπο....
Κάνοντας κλικ στην πιο κάτω θεματολογία μπορείτε να δείτε ανάλογες αναρτήσεις μας
Χορευτικά Σαντορίνης
Πανηγύρια της Σαντορίνης
Παλαίμαχοι Σαντορίνης
Παλιές Αναμνήσεις
Παλιές φωτογραφίες Σαντορίνης
Θαλασσοταραχή - Σοροκάδα Καμαριού
Αγροτικά Σαντορίνης
Αγροτικά Θήρας
Σαντορινιά Παράδοση
Σαντορινιά Προϊόντα
Λουκάνικα Σαντορίνης
Προϊόντα Σαντορίνης
Σαντορινιά Κουζίνα
Γλυκά Σαντορίνης
Γλέντια
Κουζίνα Σαντορίνης
Παραδοσιακά Επαγγέλματα
Φτεουριά
Αντώνης Αρβανίτης Παραδοσιακός Βιολιστής
Κατοικίδια Ζώα
Βραχονησίδες
Σαντορίνη
Σαντορινιά Κουζίνα
Σαντορινιά Παράδοση
Ψάρια
Παραδοσιακά Προϊόντα Σαντορίνης
Προϊόντα της Σαντορίνης
Σαντορινιά Προϊόντα
Σαντορινιά Κουζίνα
Σαντορινιά Παράδοση
Ψάρια
Παραδοσιακά Προϊόντα Σαντορίνης
Προϊόντα της Σαντορίνης
Σαντορινιά Προϊόντα