Η Σαντορίνη έχει μια μεγάλη παράδοση στην αμπελουργία,
τουλάχιστον 3500 χρόνια.
Το μοναδικό της κλίμα σε συνδυασμό με τη σύσταση του εδάφους έχουν κάνει τις ποικιλίες που οινοποιούνται να δίνουν κρασιά με ξεχωριστή προσωπικότητα.
Η Σαντορίνη διαθέτει έναν από τους πιο παλιούς αμπελώνες σε όλο το κόσμο που προέρχεται από τα προϊστορικά χρόνια.
Οι βασικές ποικιλίες σταφυλίων που καλλιεργούνται
στη Σαντορίνη και δίνουν όλη τη μεγάλη ποικιλία των κρασιών της είναι το Ασύρτικο (που δίνει το 80% της παραγωγής της Σαντορίνης), το Αθήρι και το Αηδάνι από τα λευκά και η Μαντηλαριά, το Μαυροτράγανο και το Βουδόματο από τα κόκκινα. Τα κρασιά της Σαντορίνης χαρακτηρίζονται από έντονα αρώματα και γεύσεις και υψηλούς αλκοολικούς βαθμούς.
Στη Σαντορίνη οινοποιούνται διάφοροι τύποι κρασιών όμως διαθέτει 3 κρασιά Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας.
Το Ασύρτικο είναι το κρασί που έχει πάρει το όνομα της ποικιλίας που έχει μεγαλουργήσει στο ηφαιστειακό κλίμα και έδαφος της Σαντορίνης.
Γευτήτε όλες τις γεύσεις και τα αρώματα της Σαντορίνης σε ένα κρασί.
Το Νυχτέρι είναι ένα κρασί παλαίωσης που έχει ονομαστεί έτσι καθώς η παράδοση αναφέρει ότι όλες οι εργασίες για την οινοποίηση του γινόταν τις νύχτες.
Το Βινσάντο (Vino di Santorini) το παραδοσιακό γλυκό κρασί της Σαντορίνης που είναι συνδεδεμένο με τη σύγχρονη ιστορία της και την έχει κάνει γνωστή σε όλο το κόσμο.
Η οινοποίηση του γίνεται από λιασμένα σταφύλια στον καλοκαιρινό ήλιο της Σαντορίνης.
Το κρασί της Σαντορίνης με σημαντικό παρελθόν και παρόν έχει μπει με τα πολλά οινοποιία που διαθέτει το νησί, με τους καλύτερους οιωνούς στον 21ο αιώνα.
https://www.santoriniinfo.gr
Κλικ εδώ. Ο μεγαλύτερος ενιαίος αμπελώνας της Σαντορίνης
Κλικ εδώ. Κουβέντα με τον κυρ-Γιάννη τον Ρούσσο «Ο πατέρας μου μέχρι το 1974 έκανε 80-100
Κλικ εδώ. Το ζευγάρισμα στη Σαντορίνη παλιά γινόταν με παραδοσιακό τρόπο....
Το μοναδικό της κλίμα σε συνδυασμό με τη σύσταση του εδάφους έχουν κάνει τις ποικιλίες που οινοποιούνται να δίνουν κρασιά με ξεχωριστή προσωπικότητα.
Η Σαντορίνη διαθέτει έναν από τους πιο παλιούς αμπελώνες σε όλο το κόσμο που προέρχεται από τα προϊστορικά χρόνια.
Οι βασικές ποικιλίες σταφυλίων που καλλιεργούνται
στη Σαντορίνη και δίνουν όλη τη μεγάλη ποικιλία των κρασιών της είναι το Ασύρτικο (που δίνει το 80% της παραγωγής της Σαντορίνης), το Αθήρι και το Αηδάνι από τα λευκά και η Μαντηλαριά, το Μαυροτράγανο και το Βουδόματο από τα κόκκινα. Τα κρασιά της Σαντορίνης χαρακτηρίζονται από έντονα αρώματα και γεύσεις και υψηλούς αλκοολικούς βαθμούς.
Στη Σαντορίνη οινοποιούνται διάφοροι τύποι κρασιών όμως διαθέτει 3 κρασιά Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας.
Το Ασύρτικο είναι το κρασί που έχει πάρει το όνομα της ποικιλίας που έχει μεγαλουργήσει στο ηφαιστειακό κλίμα και έδαφος της Σαντορίνης.
Γευτήτε όλες τις γεύσεις και τα αρώματα της Σαντορίνης σε ένα κρασί.
Το Νυχτέρι είναι ένα κρασί παλαίωσης που έχει ονομαστεί έτσι καθώς η παράδοση αναφέρει ότι όλες οι εργασίες για την οινοποίηση του γινόταν τις νύχτες.
Το Βινσάντο (Vino di Santorini) το παραδοσιακό γλυκό κρασί της Σαντορίνης που είναι συνδεδεμένο με τη σύγχρονη ιστορία της και την έχει κάνει γνωστή σε όλο το κόσμο.
Η οινοποίηση του γίνεται από λιασμένα σταφύλια στον καλοκαιρινό ήλιο της Σαντορίνης.
Το κρασί της Σαντορίνης με σημαντικό παρελθόν και παρόν έχει μπει με τα πολλά οινοποιία που διαθέτει το νησί, με τους καλύτερους οιωνούς στον 21ο αιώνα.
https://www.santoriniinfo.gr
Κλικ εδώ. Ο Ιστορικός Αμπελώνας της Σαντορίνης!!!!!!
Κλικ εδώ. Το περίφημο Ασύρτικο κρασί της Σαντορίνης
Κλικ εδώ. Xρυσό Σαντορινιό Αθήρι
Κλικ εδώ. Βεντέμα - τρύγος & πάτημα των σταφυλιών της Σαντορίνη
Κλικ εδώ. Ο Άγιος Αβέρκιος και το άνοιγμα των κρασιών στη Σαντορίνη!!!!!!
Κλικ εδώ. Καταβολάδι αμπελιάς! Αναννέωση - πολλαπλασιασμός αμπελιάς στη Σαντορίνη!!!
Κλικ εδώ. Κάναβα Αντώνη Αρβανίτη στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης. Ένα παραδοσιακό οινοποιείο!
Κλικ εδώ. Προετοιμάζονται οι αμπελουργοί της Σαντορίνης
Κλικ εδώ. Ασύρτικο: Ο καλύτερος πρεσβευτής του ελληνικού κρασιού
Κλικ εδώ. Σαντορινιό κλάδεμα αμπελιών. Σαντορινιά "Κλάδα". Ένα ιδιαίτερο κλάδεμα.....! Δείτε το βίντεο
Κλικ εδώ. Ο μεγαλύτερος ενιαίος αμπελώνας της Σαντορίνης
Κλικ εδώ. Κουβέντα με τον κυρ-Γιάννη τον Ρούσσο «Ο πατέρας μου μέχρι το 1974 έκανε 80-100
Κλικ εδώ. Το ζευγάρισμα στη Σαντορίνη παλιά γινόταν με παραδοσιακό τρόπο....