Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Θύελλας Καμαριού, μετά από τις πρόσφατες εκλογές!

Μετά τις πρόσφατες εκλογές που έγιναν στο Δ.Σ της Θύελλας Καμαριού, στη συνέχεια συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ποδοσφαιρικής Ομάδας Θύελλας Καμαρίου.
Έτσι λοιπόν κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου συλλογικού οργάνου της ομάδας, παράλληλα καθορίστηκαν  και οι αρμοδιότητες των υπολοίπων μελών πέραν του επταμελούς συμβουλίου. 
Επίσης ανανεώθηκε η συνεργασία με τον κ. Θωμά Πάνου όσον αφορά το γραφείο τύπου της ομάδας μας.
Η σύσταση του νέου Δ.Σ. έχει ως εξής: 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ ΙΩΣΗΦ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΛΥΓΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ        
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΦΟΥΣΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ένας πατέρας στο παιδί του είναι να είναι καλός με τη γυναίκα του

Το ξέρω πως, αν σε ρωτήσω για τον μπαμπά σου, θα μου πεις: “είναι ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου”. Και ξέρω, επίσης, ότι τον αγαπάς πολύ, όπως και όπου κι αν είναι. Όμως, αν το σκεφτείς λίγο περισσότερο, είναι πολύ πιθανό να παραδεχθείς ότι υπάρχουν κάποια θέματα που πιθανόν σε δυσκόλεψαν στη σχέση μαζί του. Έτσι δεν είναι; Είναι τα “μπράβο” που δεν σου είπε; Τα αυστηρά όρια που ίσως σου έβαζε; Οι αγκαλιές που έλειπαν ή δεν ήταν αρκετές; Ή άλλα που, αν το ψάξεις,

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Χτυπάει 8 Αυγά, τα Ρίχνει πάνω στο Κομμένο Ψωμί και τα βάζει στο Φούρνο. Μετά από 45 λεπτά; Θα σας Τρέχουν τα Σάλια!

Οι αυγόφετες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα του κυριακάτικου πρωινού, αλλά δεν είναι και η καλύτερη επιλογή όταν έχεις να ταΐσεις ένα σωρό στόματα. Η παρακάτω συνταγή θα λύσει αυτό το πρόβλημα, γιατί ψήνεται στον φούρνο. Και το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να το ετοιμάσετε από το προηγούμενο βράδυ.
Σε άλλες συνταγές για αυγόφετες, τα ψωμάκια κόβονται σε κύβους, αλλά εμείς επιλέξαμε

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Στο Κύπελλο Ελλάδας η Θύελλα Καμαρίου!!!

Στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της επιτροπής διοργανώσεων κ. Ψαρόπουλο, κι ενεκρίθη, το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος 2018-19, στο οποίο προβλέπεται να μετάσχουν οι 16 ομάδες της Super League, οι 16 ομάδες της Football League και οι 53 κυπελλούχοι των ΕΠΣ της περιόδου 2017-18.
Αυτό σημαίνει ότι το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο θα εκπροσωπηθεί από τη Θύελλα Καμαρίου

Ένα βιβλίο για την τυροκομία στις αρχές του 20ου αιώνα

Η βιομηχανία του γάλακτος, η εκμετάλλευση δηλαδή αυτού, αλλά και των παράγωγών του όπως το τυρί, αποτελούσε ανέκαθεν μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες των Ελλήνων. Η τυροκομία, ειδικότερα, είναι αυτό που απασχολεί τον Νικόλαο Ζυγούρη, ειδικό γαλακτοκόμο, στο βιβλίο «Οι Ελληνικοί Τύροι» που δημοσιεύτηκε το 1914, στο Γεωργικό και Δασικό Δελτίου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Στο βιβλίο αυτό περιγράφεται η παρασκευή των κυριότερων ελληνικών τυριών, ενώ περιλαμβάνονται και διάφορα, ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, στοιχεία για την τυροκομία των αρχών του 20ου αιώνα.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Πατατοκεφτέδες

Υλικά : 1 κιλό πατάτες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο  μαϊντανό
1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
200γρ. τυρί σόγιας
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι
Αλεύρι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Αργυρό Βέλος: Με αυτό το τρένο θα ταξιδεύουμε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Ο κύβος ερρίφθη και από τον Σεπτέμβριο, εκτός απροόπτου, θα τεθεί σε λειτουργία το νέο τρένο που θα φέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μέσω της Ferrovie από την Ιταλία.
Το Frecciargento ή αργυρό βέλος, όπως ονομάζεται, αναμένεται να μπει στις ράγες για τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, τον προσεχή Σεπτέμβριο. Το νέο αυτό θα αλλάξει τις σιδηροδρομικές μετακινήσεις, διότι πρόκειται μεν για τρένο 20ετίας,

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Σε ρυθμούς οριεντάλ το Καμάρι της Σαντορίνης! 14.6.2018

Μια μαγική χορευτική βραδιά στο Καμάρι της Σαντορίνης, όταν ο ρυθμός του κορμιού συνάντησε την άσκηση του σώματος αλλά και την ψυχαγωγία του κοινού!
Πηγαίνοντας μια βόλτα  προς την κοσμοπολίτικη παραλία του Καμαριού της Σαντορίνης, λίγο πριν τον παραλιακό πεζόδρομο και στη διάπλατη περιοχή του κεντρικού καθέτου δρόμου μετά το γήπεδο του Καμαριού, συναντήσαμε εντελώς τυχαία μια οργανωμένη ομάδα γυναικών, να χορεύουν την τέχνη του ανατολίτικου χορού, σε ρυθμούς οριεντάλ,

Πιερ-Ιβ Κουστό στην «Καθημερινή»: Η θάλασσα της Σαντορίνης είναι έρημος

«Εχετε τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια και τον περισσότερο αέρα στη Μεσόγειο. 
Θα μπορούσατε ακόμα και να εξάγετε ενέργεια», λέει ο Πιερ-Ιβ Κουστό.
«Ο βυθός της Σαντορίνης είναι σαν ένα υπέροχο θέατρο. Το σκηνικό είναι μοναδικό: υποθαλάσσιες σπηλιές, λιβάδια ποσειδωνίας, εντυπωσιακοί σχηματισμοί, απότομοι γκρεμοί και μια φοβερή διαύγεια. Είναι όμως ένα θέατρο άδειο, χωρίς ηθοποιούς.

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίζας Κωχ «Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης»

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 και στις  8:30 το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίζας Κωχ με τίτλο το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης, στην Αθήνα, στο Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου) 
Έτσι λοιπόν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίζας Κωχ  " ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ" την Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018, στις 8:30 μ.μ., στο Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου).
    Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο νεοελληνιστής φιλόλογος Λαοκράτης Βάσσης, η συνθέτρια Νένα Βενετσάνου και ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος.
Την εκδήλωση συντονίζει ο επιμελητής του βιβλίου Μανώλης Λιγνός.
Η Μαρίζα Κωχ θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου
.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Θύελλα Καμαριού στη Γ΄ Εθνική! Φιλικός Ποδοσφαιρικός Αγώνας μεταξύ: Θύελλας Καμαριού & των Παλαιμάχων της Θύελλας Καμαριού με σκορ 6-2 στις 3.6.2018

Η Θύελλα Καμαριού εφέτος έγγραψε μεγάλη ιστορία κατακτώντας   στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων και τον προβιβασμό της για πρώτη φορά στα ιστορικά δεδομένα, στην κατηγορία της Γ΄ Εθνικής ποδοσφαίρου.
Χρυσή χρονιά 2017-2018 για την Θύελλα Καμαριού αφού παρέμεινε αήττητη καθ΄ όλη την διάρκεια της σεζόν και δικαίως πανηγυρίζει την νίκη της,

Ταχίνι: Δείτε τι δώρο κάνετε στον εαυτό σας με μία μόλις κουταλιά

Οι περισσότεροι το θυμούνται μόνο σε περιόδους νηστείας, ωστόσο λίγοι γνωρίζουν τα πραγματικά του οφέλη, αφού αποτελεί τρόφιμο εξαιρετικής θρεπτικής αξίας, με καλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, ωφέλιμα λιπαρά οξέα και απαραίτητα για την καλή υγεία και ισορροπία του οργανισμού μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στις χώρες της Μέσης Ανατολής αποτελεί βασικό συστατικό της καθημερινής διατροφής, καθώς χρησιμοποιείται για την παρασκευή πολλών φαγητών.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Ρίγανη: Το ταπεινό φυτό που θεραπεύει σχεδόν τα πάντα και δεν κοστίζει τίποτα

Η ρίγανη προέρχεται από τη λέξη «όρος» και «γάνος» που σημαίνει η λαμπρότητα. 
Είναι το φυτό που δίνει λαμπρότητα στο βουνό. 
Είναι ένα φυτό, δώρο της φύσης, που χρησιμοποιείται είτε στο μαγείρεμα είτε θεραπευτικά. 
Θεωρείτο σύμβολο της ευτυχίας από τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους και γι΄ αυτό τα στεφάνια που έφτιαχναν στους γάμους περιείχαν και κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης.

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Θεσσαλονίκη: Στα σκαριά ακτοπλοϊκή σύνδεση και με τις Κυκλάδες

Χθες αναμενόταν να "πέσουν" οι υπογραφές για ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες και τις Κυκλάδες με συμβατικό, οχηματαγωγό πλοίο, τα δρομολόγια του οποίου πρόκειται να ξεκινήσουν από τις 15 Ιουνίου. Ήδη η έγκριση έχει δοθεί από τον υπουργό Ναυτιλίας και τώρα αναμένεται το αίτημα να επικυρωθεί από το συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, όπως δήλωσε χθες στον Τ.Θ. ο πρόεδρος της Ένωσης

Στάχτες από το ηφαίστειο της Σαντορίνης βρέθηκαν στη Σμύρνη

Στάχτες από τη λάβα του ηφαιστείου της Σαντορίνης, που εξερράγη πριν από 3.600 χρόνια, ισχυρίζονται ότι βρήκαν στα ερείπια της αρχαίας Σμύρνης Τούρκοι αρχαιολόγοι.
Κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε αρχαίες κατοικίες στη Σμύρνη, βρέθηκαν, σύμφωνα με τον Τούρκο αρχαιολόγο, Τζουμχούρ Τανριβέρ, στους τοίχους τους στάχτες που χρονολογούνται από την εποχή που εξερράγη το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Πως οι μέλισσες συμβάλλουν στην αναπαραγωγή των φυτών;

Σε περίοδο ανθοφορίας (άνοιξη - αρχές καλοκαιριού), οι μέλισσες από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου, όπως όλοι μας ξέρουμε, επισκέπτονται λουλούδια. Η μέλισσα συλλέγει νέκταρ ή γύρη σε ένα ταξίδι αλλά ποτέ και τα δύο ταυτόχρονα.
Οι μέλισσες έχουν μια στρώση από τρίχες στις οποίες προσκολλάται η γύρη. Έτσι άθελά της, πηγαίνοντας από λουλούδι σε λουλούδι, αφήνει κομμάτια γύρης!
Οι κόκκοι της γύρης είναι ζωτικής σημασίας αφού χωρίς αυτούς τα λουλούδια δε θα ήταν σε θέση να σχηματίσουν σπόρους...
Το μέρος του λουλουδιού που παράγει τη γύρη είναι το άνθος – το άκρο του στήμονα.
Προτού σχηματιστούν οι σπόροι, η γύρη πρέπει να φτάσει σε ένα άλλο μέρος του λουλουδιού, το στίγμα.