Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2016, από 1 έως 7 Νοεμβρίου!!!

77 εκατομμύρια νεογέννητα σε παγκόσμιο επίπεδο δεν θηλάζουν κατά την πρώτη ώρα της ζωής τους
Η καθυστέρηση του μητρικού θηλασμού αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου των νεογέννητων μέχρι και 80%.
 Με την ευκαιρία της φετινής Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου) η UNICEF Ελλάδος προωθεί εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε κλινικές, νοσοκομεία, φορείς και υπεύθυνους υγείας σε όλη τη χώρα, ώστε να διευρυνθούν οι σχετικές δράσεις και πρωτοβουλίες προς όφελος των παιδιών και των μητέρων. Η UNICEF επισημαίνει και τη στενή σχέση της προώθησης του μητρικού θηλασμού με την επίτευξη των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.
Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικές πρόοδοι για την προώθηση του μητρικού θηλασμού. Χάρη στις προσπάθειες της UNICEF Ελλάδος, της Εθνικής Επιτροπής

Κρασί 6,000 ετών βρέθηκε στην Ελλάδα

Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως πολλά πιθάρια, πίσω στο 2010. 
Η ανασκαφή ήταν στην τοποθεσία Ντικιλί-Τας, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, έξω από την Καβάλα. Ντικιλί-Τας σημαίνει Μεγάλο Λιθάρι, και πρόκειται για νεολιθικό οικισμό, με ιδιαίτερα πλούσια ευρήματα. 
Τα πιθάρια αυτά εξετάζονταν τα τελευταία χρόνια από επιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του Ecole Normale Supérieure.

Τζίντζερ: Πως να το καλλιεργήσετε μόνοι σας

Το τζίντζερ έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές και στην ελληνική κουζίνα τα τελευταία χρόνια, αλλά εκτός από την γεύση που δίνει, οι μελέτες δείχνουν ότι η πιπερόριζα έχει και πολλά οφέλη για την υγεία. Αν και είναι ένα τροπικό φυτό, προσαρμόζεται εύκολα σε εσωτερικούς χώρους σε γλάστρα και έτσι σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε φρέσκο τζίντζερ για αρκετούς μήνες του χρόνου. Δείτε πως γίνετε:
Πριν να φυτέψετε
Επιλέξτε το σωστό τύπο του Ginger:
– To τοπικό σας μανάβικο, είναι το καλύτερο μέρος για

Άφιξη Blue Star στον Αθηνιό της Σαντορίνης

Αν και βρισκόμαστε 6 μέρες πριν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και τα φώτα της αυλαίας του καλοκαιριού βρίσκονται στη δύση τους, έτυχε να γίνουμε μάρτυρες από εικόνες που δεν διαφέρουν και πολύ από τις καλοκαιρινές.
Έτσι λοιπόν το Σάββατο το μεσημέρι στις 22 Οκτωβρίου 2016 και κατά την άφιξη του πλοίου της γραμμής Blue Star Ferries "Delos" είδαμε την απέραντη ομορφιά από ένα σημείο της καλντέρας την γλυκιά αγριάδα του νησιού, με φόντο την άφιξη

Ο αείμνηστος Γιάννης Φύτρος αφηγείται αποσπασματικά από την εποχή 1940 - 1950

Είχαμε την τιμή και την χαρά να έχουμε στα χέρια μας μια ηχογραφημένη συνέντευξη από τον φίλο μας Ηλία Ηλιόπουλο και  Δημοσιογράφο - Ανταποκριτής Μ.Μ.Ε, Συνεργάτης  Εφημερίδων, Ιστοσελίδων Ελλάδος, Κύπρου, Ευρώπης, ΗΠΑ, Καναδά, Ασίας, Αυστραλίας, Αφρικής, Νοτίου Αμερικής, ο οποίος είχε μαζί με την σύζυγό του Νικολίνα Αργυρού, με τον αείμνηστο Γιάννη Φύτρο και η συνέντευξη αυτή είχε μεταδοθεί σε σειρά των ομογενειακών ΜΜΕ (τοπικοί ραδιοσταθμοί) κυρίως σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη, Αφρική, ενδεχομένως και σε κάποια ΜΜΕ στη Ελλάδα.
Πριν από την μετάδοση υπήρχε ανάλογος πρόλογος που εξηγούσε σχετικά με την προσωπικότητα του Γιάννη Φύτρου, αλλά και την σταδιοδρομία και την δράση που είχε στην ζωή του.

Γλέντι στον εορτασμό της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στο Καμάρι της Σαντορίνης 24.9.2016

Διαχρονικά στην περιοχή του Καμαριού της Σαντορίνης κυριαρχούσαν δύο μεγάλες τοπικές εορτέςο εορτασμός της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης και ο άλλος του Αγίου Παγκρατίου, όπου το βράδυ της ομώνυμης ημέρας, η τότε Κοινότητα Καμαριού επί της Προεδρίας του Βαγγέλη Σιγάλα, διοργάνωνε δωρεάν γλέντι στο παρευρισκόμενο κοινό με τοπικά όργανα, δίνοντας μια άλλη και διαφορετική ζωντάνια στην περιοχή.     
Πέρα από αυτές τις γιορτές,

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Ημερίδα Παιδιατρικής στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο της Σαντορίνης Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Ημερίδα παιδιατρικής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016, ώρα 18:00, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρά
Η ημερίδα αποτελεί διοργάνωση του Δήμου Θήρας, ενώ επιστημονική υπεύθυνη είναι η κα Ελευθερία Ρώμα, Ομότιμος Καθηγήτρια Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Λοχίας Ίτσιος: 38.000 σφαίρες κατά των ναζί! Τι του είπαν πριν τον εκτελέσουν

Η γερμανική εισβολή στην Ελλάδα ξεκίνησε στις 6 Απριλίου του 1941 και παρά την ισχυρή και εντυπωσιακή αντίσταση των Ελλήνων και των στρατευμάτων τους, η υποχώρηση ήρθε 4 μέρες αργότερα . Η παράδοση έγινε στις 9 Απριλίου.
Πολλά είναι τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν για την ηρωϊκή αντίσταση των Ελλήνων. Ένας λοχίας όμως παίρνει τον πρώτο ρόλο.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ο "Ανθυπολοχαγός" της Αλβανίας κι η Αμοργός! και το τραγούδι της Μαρινέλας

του Γιάννη Ρούσσου
Όλοι ξέρουν, σε όλον τον κόσμο, πως οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες, όπως έλεγε κάποτε και η διεθνής κοινότητα, δια στόματος Ουίνστων Τσώρτσιλ, σε εποχές, που, ο ολομέτωπος πόλεμος  κατά της Ελλάδος δεν ήταν τόσο απροκάλυπτος, όσο σήμερα.
Σε κάθε γωνιά της Ελληνικής γης, υπάρχουν λείψανα αγίων και ηρώων και ο άγνωστος στρατιώτης, σε καμμία χώρα του κόσμου, δεν έχει αντιπροσωπεύσει τόσο επιτυχημένα τον λαό της, όσο στη χώρα μας, γιατί όσοι και αν είναι οι γνωστοί ήρωες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, πάντα οι άγνωστοι είναι πολλαπλάσιοι και παραμένουν έτσι, χωρίς να αξιώνουν κάποια ιδιαίτερη τιμή. Όμως, κάποιες θυσίες, χωρίς να είναι μεγαλύτερης αξίας από τις άλλες, σηματοδοτούν κάποια σπουδαία γεγονότα και μένουν στην μνήμη

Κωνσταντάρας και Παπαγιαννόπουλος στην πρώτη γραμμή του πολέμου το '40 [εικόνες]

 Τόσο ο Λάμπρος Κωνσταντάρας όσο και ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του μετώπου και αντιμετώπισαν τους εισβολείς στον πόλεμο του '40.
Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μάχης και νοσηλεύτηκε. Όταν έγινε καλά κι ενώ υπηρετούσε στα μετόπισθεν, ζήτησε να τον ξαναστείλουν στην πρώτη γραμμή. Ο δημοφιλής ηθοποιός έλαβε και μετάλλιο τραυματία πολέμου.

Το Αρχέγονο ΟΧΙ της Ελληνικής Φυλής!

Ὅταν μετὰ τὰ μεσάνυχτα τῆς 27ης πρὸς 28η Ὀκτωβρίου1940 ὁ Ἕλληνας Πρωθυπουργὸς Ἰωάννης Μετα­ξᾶς, μόνος μέσα στὸ σαλόνι τῆς κατοικίας του στὴν Κηφισιά, ἀντιμέτωπος μὲ τὸν Ἰταλὸ πρέσβη, δήλωνε ἄρνηση στὶς ἰταμὲς ἀπαιτήσεις - προκλήσεις τοῦ τελεσιγράφου τῆς φασιστικῆς Ἰταλίας,

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

28 Οκτωβρίου 1940

H Ιταλία κηρύσσει πόλεμο και προσβάλλει τα από Αλβανίας σύνορα της Ελλάδας. Συνάντηση Χίτλερ - Μουσσολίνι στη Φλωρεντία, τοπική ώρα 11.00. "Φύρερ, προελαύνουμε.." ήταν τα πρώτα λόγια του Μουσσολίνι. 
Ο ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940 ήταν η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, η οποία διήρκεσε από τις 28 Οκτωβρίου 1940 μέχρι τις 23 Απριλίου 1941.  Επίσημη έναρξη του Πολέμου

9 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με μια ασπιρίνη

Μπορεί οι περισσότεροι από εσάς να νομίζετε πως η ασπιρίνη είναι μόνο για τον πονοκέφαλο, αλλά έχει και πολλές άλλες χρήσεις.  Δείτε όλα όσα μπορείτε να κάνετε με αυτήν.
Διώχνει τα σπυράκια Λιώστε 2-3 δισκία μέσα σε μικρή ποσότητα νερού και απλώστε το μείγμα στα σπυράκια σας. Αφήστε το για 2-3 λεπτά να δράσει κι έπειτα ξεπλύνετε το πρόσωπό σας. Τα σπυράκια σας θα εξαφανιστούν πολύ γρήγορα.
Είναι τέλεια για απολέπιση Για να κάνετε και εσείς

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

To άλμα της Σαντορίνης στη 12μηνη σεζόν

Κάνοντας άνοιγμα σε νέες δυναμικές αγορές, όπως της Κίνας, και προσφέ­ρο-­ ντας εναλλακτικές μορφές τουρισμού όλη τη διάρκεια του χρόνου, το νησί των 18.000 μόνιμων κατοίκων έφτασε να φιλοξενεί 1,5 εκατ. επισκέπτες
Η Σαντορίνη κέρδισε το στοίχημα απογειώνοντας φέτος τον τουρισμό αλλά και τη σεζόν της, καθώς θα

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Νέα διάκριση για το Φιλώτι και το Οικογενειακό Τυροκομείο Μπαμπούνη!

Το τυροκομείο μας, που φέρει τη σφραγίδα  τα τελευταία 6 χρόνια, αλλά η ιστορία του και η ιστορία του τυριού μας καλά κρατεί σχεδόν έναν αιώνα, βραβεύτηκε με το αργυρό μετάλλιο στον φετινό 4ο Διαγωνισμό Ελληνικών Τυριών και Γαλακτοκομικών Προϊόντων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού, το οποίο έλαβε χώρα στις 14,15 και 16 Οκτωβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 
Για εμάς, τα μέλη της οικογένειας Μπαμπούνη, η κατάκτηση της δεύτερης θέσης, ανάμεσα σε εκατοντάδες διεθνών προδιαγραφών συμμετοχές από όλη τη χώρα, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές στιγμές αναγνώρισης και επιβράβευσης στην πρόσφατη ιστορία της αέναης προσπάθειάς μας για την

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Αυτό είναι το νομικό πλαίσιο για τις πτήσεις drones στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε ο Κανονισμός πτήσεων Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAS) - Τι προβλέπει, πότε τίθεται σε ισχύ 
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Κανονισμός - γενικό πλαίσιο πτήσεων Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών- ΣμηΕΑ (Unmanned Aircraft Systems - UAS), όπως εγκρίθηκε με την

Ένας σύγχρονος «Ροβινσώνας Κρούσος» που ζει σε σπηλιά στην Κρήτη

Ο «Μουγκρής» είναι ο Μανώλης Γιατράκος, 65 ετών, παντρεμένος 42 χρόνια με 5 παιδιά και 7 εγγόνια. 
Πριν από 20 χρόνια πήρε οριστικά την απόφαση να εγκαταλείψει τα πάντα και να γίνει ένας σύγχρονος Ροβινσώνας Κρούσος ζώντας μέσα σε σπηλιά, στην Χρυσή, το πανέμορφο νησάκι που βρίσκεται ένα μίλι, κάτω από την Κρήτη.
Η κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» και ο δημοσιογράφος Σπύρος Σιγούρος βρέθηκαν στο νησί και μίλησαν μαζί του.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Στην Κρήτη τα αρχαιότερα δένδρα στον κόσμο!- Ελιές ηλικίας χιλιάδων ετών που ακόμα βγάζουν καρπούς!

Το αρχαιότερο δένδρο στον κόσμο θεωρείται η ελιά των Βουβών, με ηλικία πάνω από 3.000 χρόνια! (φωτο eleodendro.gr) Η πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της Κρήτης έχει ένα στοιχείο που τώρα γίνεται προσπάθεια να αξιοποιηθεί και να γίνει γνωστό στον κόσμο: τα ελαιόδενδρα με ηλικία χιλιάδων χρόνων! Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια από το Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Αυτό είναι το μυστικό που κρατάει όρθιο για 2.500 χρόνια τον Παρθενώνα....... κια ας μην έχει θεμέλια!

Το μυστικό αποκαλύπτεται μετά από μελέτες που δείχνουν ότι, παρά το γεγονός πως ο ναός του Παρθενώνα στην Ακρόπολη δεν έχει καν θεμέλια, έχει τριπλή αντισεισμική θωράκιση.
Σύμφωνα με την πολιτικό μηχανικό Νίκη Τιμοθέου, μελέτες της αρχιτεκτονικής και δομικής του φόρμας κατέδειξαν πως οι Αρχαίοι είχαν από τότε ανακαλύψει αυτό που σήμερα ονομάζουμε «σεισμική μόνωση».
Ο ναός, σύμφωνα με την κυρία Τιμοθέου, κοντράρει επιτυχώς τη θεωρία της σύγχρονης πολιτικής μηχανικής, διότι χωρίς να έχει καν θεμέλια, είναι τριπλά μονωμένος σεισμικά.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Οι 200 τούρκικες λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν το ξέρουμε

Καθημερινά χρησιμοποιούμε πολλές δεκάδες λέξεις οι οποίες είναι τουρκικές και έχουν παρεισφρύσει στη γλώσσα μας χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή τους και την αντίστοιχη ελληνική έννοια.
Γράφει ο συγγραφέας Νίκος Σαραντάκος στο ιστολόγιό του sarantakos.wordpress.com:
Οι λέξεις του καταλόγου είναι 220 αλλά δύο από αυτές

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Τουρίστες 12 μήνες το χρόνο στη Σαντορίνη

Τον Δεκέμβριο θα είναι ανοιχτά 140 ξενοδοχεία 
Σε προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου αναδεικνύεται η Σαντορίνη, δικαιώνοντας όλους όσοι έλαβαν πρωτοβουλίες για την καθιέρωση του προορισμού σε δωδεκάμηνο.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού Μανόλης Καραμολέγκος επισήμανε ότι ο μήνας Οκτώβριος είναι ο καλύτερος όλων των εποχών ενώ η χρονιά έχει επιμηκυνθεί έως και τα μέσα

Λεύκανση των δοντιών και αντιμετώπιση της περιοδοντίτιδας με δύο κοινά βότανα..

Πρώτο βήμα: κόβετε ένα κομμάτι φύλλου αλόης και το τρίβετε στα δόντια σας ώστε να αφαιρεθεί από το περίβλημα της.. (η μισό κουταλάκι του γλυκού).Αμέσως μετά, κρατώντας την αλόη στο στόμα σας, βουρτσίζετε τα δόντια σας κανονικά με την οδοντόκρεμα σας. Ακολουθήστε την ενδεδειγμένη διαδικασία που ακολουθείτε ως συνήθως για το πλύσιμο των δοντιών σας. Σταδιακά τα δόντια σας θα γίνουν κατάλευκα ενώ το ωραίο αποτέλεσμα της εξαιρετικής λεύκανσης που θα προκύψει, θα φανεί από την πρώτη φορά. Προσοχή όμως! μην τρίβετε τα

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Την Ιθάκη σου δε θα τη βρεις, θα την φτιάξεις!

Της Άννας Ιωαννίδου
Σκέφτηκες ποτέ τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τους «τίτλους ειδήσεων» στο εξώφυλλο της δικής σου Ζωής; Πόση ενέργεια, πόσα χαμόγελα, πόσα δάκρυα, πόσα ταξίδια; Φρόντισες να’ χεις τα μάτια της Ψυχής ανοικτά, έτσι για να βρίσκει έδαφος και νόημα η κάθε μία κουκίδα ξεχωριστά, και να πηγαίνει να κάθεται αβίαστα εκεί που «πρέπει», όποτε «πρέπει»;
Δε θα’ ταν στ’ αλήθεια, κρίμα κι άδικο να ξύπναγες μια μέρα, συνειδητοποιώντας πως το δικό σου παζλ,

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Με αυτή τη διατροφή θα ρίξετε το «ζάχαρο»

Δε θέλει κόπο αλλά τρόπο για να κρατήσετε σε φυσιολογικά επίπεδα το σάκχαρο στο αίμα σας.
Έρευνες έχουν δείξει ότι αν οι διαβητικοί καταναλώνουν συγκεκριμένες τροφές μπορεί να έχουν χαμηλά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.
Δείτε ποιες είναι οι σούπερ τροφές που ρίχνουν το ζάχαρο
Βρώμη

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Το μαντήλι και η σημασία του για τους Έλληνες

Το μαντήλι παίζει μεγάλο ρόλο στην ζωή των ανθρώπων και στα διάφορα έθιμα της κάθε χώρας. Στην αρχαία Ελλάδα το λέγανε σουβάριον ή σωδάριον καθώς λέγεται, στην Δωρική γλώσσα. Ήταν ένα κομμάτι ύφασμα πού το μεταχειρίζονταν οι αρχαίοι μας πρόγονοι για να σκουπίζουν τον ιδρώτα τού προσώπου τους. Οι Ρωμαίοι πού μιμούνταν τούς Έλληνες το χρησιμοποιούσαν επίσης για να σκουπίζουν τον ιδρώτα. Διέθεταν όμως και ειδικά μαντήλια για το στόμα και την μύτη καθώς και

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Μεγάλη επιτυχία η 50η Αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης!!!

Μεγάλη και επιτυχημένη ήταν η Εθελοντική 50η Αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος της Σαντορίνης, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία στο νησί της Σαντορίνης κατά την χρονική περίοδο από 1η Οκτωβρίου μέχρι και στις 9 Οκτωβρίου 2016, από το κλιμάκιο του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία", με την πιο κάτω δυναμικότητα και συμμετοχή: 
Προσελεύσεις αιμοδοτών 839

Ρόκα! Η σαλάτα που προστατεύει από καρκίνο και οστεοπόρωση και δεν το ξέρατε!

Είναι ένα από τα πιο εύγευστα είδη χόρτων και γι' αυτό αποτελεί και βασικό συστατικό σε πολλές σαλάτες που φτιάχνετε στο σπίτι ή παραγγέλνετε απ' έξω ή στο εστιατόριο. Λίγοι, όμως, γνωρίζουν ότι η ρόκα έχει μερικές σπάνιες και εξαιρετικές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία σας.
Μαζί με άλλα φυλλώδη λαχανικά, η ρόκα περιέχει πολύ υψηλά επίπεδα νιτρικών αλάτων (πάνω από 250 mg/100g). Η υψηλή πρόσληψη διατροφικών νιτρικών

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Οι γιατροί έχουν μείνει έκπληκτοι! Αυτή η συνταγή δυναμώνει και αποκαθιστά τα κόκκαλα, τα γόνατα και τις αρθρώσεις!

Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς υγείας, η κακή στάση σώματος, είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που ευθύνονται για τους πόνους στη μέση, στην πλάτη, στις αρθρώσεις και στα πόδια. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να τη διορθώσουμε, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω επιπλοκές.Επιπλεόν, σας συνιστούμε τη χρήση της παρακάτω φυσικής συνταγής που είναι ικανή να δυναμώσει και να

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Μητροπολίτης Διονύσιος ο Φιλόσοφος: Εξεγέρθηκε εναντίον των Τούρκων το 1611 που τον συνέλαβαν και τον έγδαραν ζωντανό

   Τη νύχτα της 10ης προς την 11η Σεπτεμβρίου του 1611, ένα σώμα περίπου χιλίων χωρικών από τη Θεσπρωτία και τις γύρω περιοχές έκανε έφοδο στα Ιωάννινα, πραγματοποιώντας εξέγερση εναντίον των Τούρκων. Οι χωρικοί ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα, δρεπάνια, σφεντόνες και ό,τι άλλο όπλο μπορούσε να βρει ο καθένας. Υποκινητής και επικεφαλής της εξέγερσης ήταν ο καθηρημένος μητροπολίτης Τρίκκης (Τρικάλων), Διονύσιος ο Φιλόσοφος.

Ανακάλυψε φάρμακο για τις αρρυθμίες της καρδιάς

Η Αγγελική Ασημάκη είναι ερευνήτρια παθολογοανατόμος στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ  και στο Νοσοκομείο «Beth Israel Deaconess» της Βοστώνης. Ως μέλος ερευνητικής ομάδας βοήθησε στην ανακάλυψη ένος νέου φαρμάκου για όσους πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή αρρυθμίες της καρδιάς.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Ο χυμός που καθαρίζει τις φραγμένες αρτηρίες

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Atherosclerosis έδειξε πως το εκχύλισμα ροδιού μπορεί να αντιστρέψει και να προλάβει τις υποκείμενες παθολογίες του καρδιαγγειακού συστήματος, που οδηγούν σε καρδιακή προσβολή και επεμβάσεις bypass.
Η συγκεκριμένη μελέτη προστίθεται στην κλινική μελέτη που δείχνει πως το ρόδι μπορεί να συμβάλει στον "καθαρισμό” των αρτηριών σας.

Αιγηίς: Ένας πολιτισμός που χάθηκε… άδοξα

Πιστεύω πως δεν υπάρχει κανείς, σήμερα, που να μην αποδέχεται ως γεγονός την ύπαρξη πολιτισμού και μάλιστα αρκετά ανεπτυγμένου, στον προϊστορικό χώρο του Αιγαίου. Την περιοχή που είναι γνωστή ως Αιγηίδα.Συγκεκριμένα όταν άρχισε το τέλος της παγετώδους περιόδου οι πορθμοί που χωρίζουν την Ευρώπη από την Αφρική και την Ασία δεν υπήρχαν αλλά ήσαν στεριές. Όπως η Ιταλία η Σικελία και η Τυνησία ήταν επίσης ενωμένες. Εκεί λοιπόν που

Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω;

Αλλαγή ώρας από θερινή και χειμερινή… 
Έφτασε η ώρα της αλλαγής! 
Η χειμερινή ώρα μπαίνει στη ζωή μας από τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου, με τους δείκτες των ρολογιών να γυρίζουν μια ώρα πίσω.
   Πιο συγκεκριμένα, μία ώρα πίσω θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας στις 4:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 30/10, ώστε να δείχνουν 3:00, για να υποδεχθούμε τη χειμερινή ώρα.