Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Πως κάνω Μελιτίνια. Από την Κοινωνία μας

melitinia Η συνταγή αυτή είναι αποκλειστικά της δικής μας ιστοσελίδας Εμείς και η Κοινωνία μας την οποία χρησιμοποιούμε εδώ και πολλά χρόνια, όπου είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι τόσο εμείς όσο και οι γνωστοί μας που την έχουν δοκιμάσει.

ΥΛΙΚΑ

Α΄ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 Κιλό Μυζήθρα ανάλατη ( Το λεγόμενο ανθότυρο )
1 Κιλό Ζάχαρη περίπου (850 γρ.), τριμμένη στο μίξερ
3 Αυγά
1 φακελάκι μαστίχα Χίου (τριμμένη πολύ καλά)
250 γρ. Αλεύρι φαρίνα κόκκινη (που φουσκώνει)

Β΄ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
300 γρ.  αλεύρι σκληρό
1 βανιλάκι
1 κουταλιά της σούπας κοφτή, φυτίνη
Νερό όσο τραβήξει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά ζυμώνουμε το φύλλο και κάνουμε μια σκληρή ζύμη, την οποία  βάζουμε στο ψυγείο.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την γέμιση, την οποία την κάνουμε από το προυγούμενο βράδυ (ζάχαρη και αυγά)
Χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη, τα αυγά, πολύ ώρα μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7T992Kigb-rZDFq0wC2Z0rQbVDES8C_qDmYBvl1iSwWaJZvFf41CTEmjqaSxShif7amMCytaZlEiAMchmyOyW3X3jPqp-6rLJh_iWUP0F8reBj1XGCkwxjb2xxuG9q6sGIL23l2Ss-YA/s1600/mel01.jpgΑκολούθως τρίβουμε το ανθότυρο στο μύλο του πουρέ και το βάζουμε λίγο — λίγο μέσα στη ζάχαρη συνεχίζοντας να το χτυπάμε για αρκετή ώρα μέχρι να διαλυθούν όλα καλά και να γίνουν ένα μείγμα. Μετά ρίχνουμε το μαστίχι και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι που φουσκώνει συνεχίζοντας να τα ανακατεύουμε στο μίξερ .

Αλεύρι θα βάλουμε τόσο όσο χρειασθεί ώστε να γίνει η γέμιση σφιχτή και να μην τρέχει από το κουτάλι δηλ να στέκεται στο κουτάλι.

Αφού τελειώσουμε την γέμιση, ανοίγουμε φύλλο σε κανονικό πάχος, το κόβουμε στρογγυλό στο μέγεθος που θέλουμε, βάζουμε μέσα την ανάλογη ποσότητα και τα τσιμπάμε.

Δεν πρέπει να είναι πολύ γεμάτα γιατί που θα φουσκώσουν στο φούρνο την ώρα που θα ψήνονται θα χυθούν έξω.

Ψήνονται σε θερμοκρασία 180 με 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά και να ψηθεί η γέμιση.

Καλή Επιτυχία!