
ΥΛΙΚΑ
Α΄ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 Κιλό Μυζήθρα ανάλατη ( Το λεγόμενο ανθότυρο )
1 Κιλό Ζάχαρη περίπου (850 γρ.), τριμμένη στο μίξερ
3 Αυγά
1 φακελάκι μαστίχα Χίου (τριμμένη πολύ καλά)
250 γρ. Αλεύρι φαρίνα κόκκινη (που φουσκώνει)
Β΄ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
300 γρ. αλεύρι σκληρό
1 βανιλάκι
1 κουταλιά της σούπας κοφτή, φυτίνη
Νερό όσο τραβήξει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά ζυμώνουμε το φύλλο και κάνουμε μια σκληρή ζύμη, την οποία βάζουμε στο ψυγείο.Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την γέμιση, την οποία την κάνουμε από το προυγούμενο βράδυ (ζάχαρη και αυγά)
Χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη, τα αυγά, πολύ ώρα μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.

Αλεύρι θα βάλουμε τόσο όσο χρειασθεί ώστε να γίνει η γέμιση σφιχτή και να μην τρέχει από το κουτάλι δηλ να στέκεται στο κουτάλι.
Αφού τελειώσουμε την γέμιση, ανοίγουμε φύλλο σε κανονικό πάχος, το κόβουμε στρογγυλό στο μέγεθος που θέλουμε, βάζουμε μέσα την ανάλογη ποσότητα και τα τσιμπάμε.

Ψήνονται σε θερμοκρασία 180 με 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά και να ψηθεί η γέμιση.
Καλή Επιτυχία!
Πηγή: Εμείς και η Κοινωνία μας