Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Γουρουνόπουλο στη σούβλα


Το γουρουνόπουλο της σούβλας δεν πρέπει να είναι πάνω από 5-6 κιλά (μέχρι το πολύ και 8 κιλά).

Σουβλίζεται όπως και το αρνί (βλ. συνταγή «αρνί στη σούβλα») και ψήνεται στην αρχή σε πολύ σιγανή φωτιά, αλείφεται δε μόνο με λάδι εκλεκτό, μέχρι ν’ αρχίσει να ροδίζει η πέτσα του.

Τότε, ανακατεύουμε, μαζί με το λάδι, αλάτι και λεμόνι και συνεχίζουμε να αλείφουμε το γουρουνόπουλο με το μίγμα τους, μέχρι ν’ αποψηθεί εντελώς.



Γουρουνόπουλο Σούβλας
Έτσι, η πέτσα του θα γίνει ροδοψημένη και τραγανιστή.

Πηγή: «Ο Αυθεντικός Τσελεμεντές», Νίκου Τσελεμεντέ

http://www.gamos-guide.gr/syntages/mageiriki/xoirina_kreata/gourounopoulo_soubla.php