Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Παραδοσιακή Μαγειρίτσα

Συνταγές μαγειρίτσας














Υλικά:
  • 1 συκωταριά με τα εντεράκια της
  • 1-2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Λίγο άνηθο
  • Αλάτι πιπέρι
  • Λάδι
  • 2-3 αυγά
  • Λεμόνια χυμό
Εκτέλεση:


  • Πλένουμε τα έντερα μέσα έξω. Τα τρίβουμε με λεμόνι και αλάτι και τα ζεματάμε λίγο




  • Πλένουμε και την συκωταριά καλά και την ζεματάμε και αυτήν, λίγο όμως




  • Τα κόβουμε όλα αυτά σε ψιλά κομματάκια όταν χλιαρώσουν λίγο




  • Στο λάδι, τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια που έχουμε ψιλοκόψει, ώσπου να γυαλίσουν (μην μαυρίσουν)!!




  • Ρίχνουμε και την συκωταριά με τα εντεράκια (ίσα ίσα να γυαλίσει και αυτή) προσθέτουμε μπόλικο νερό, αλάτι, πιπέρι, άνηθο




  • Αν μας αρέσει παχιά βάζουμε και λίγο Βιτάμ




  • Βράζουμε σε σιγανή φωτιά και την δοκιμάζουμε στο αλάτι συχνά. Σβηνουμε και κάνουμε ένα πηχτό αβγολέμονο
    Η μαγειρίτσα είναι τέλεια με μαύρο φρεσκοτριμένο πιπέρι στο πιάτο.



  • http://greekcook.gr/syntages/paradosiaki_mageiritsa