Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Πίτα με ελιές


ΥΛΙΚΑ
2-3 ποτήρια νερού,αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό ποτήρι νερού,ελαιόλαδο
Μισό ποτήρι νερού,χυμός ποροκαλιού
Μισό φακελλάκι μαγιά ξερή
1 ποτήρι νερού,ελιές ψιλοκομμένες.Αν βρείτε ελιές γλυκές,τύπου Χαλκιδικής,θα είναι το ιδανικό,γιατί δεν έχουν πολύ αλάτι.
1 κρεμμύδι μέτριο
Δυόσμος
και νεράκι όσο πάρει,για να έχουμε μία μαλακή,ζύμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στη λεκάνη που ζυμώνουμε,ρίχνουμε το αλεύρι,αφού το έχουμε κοσκινίσει.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε,μέχρι να έχουμε μία τριφτή ζύμη.Συνεχίζουμε με τον χυμό,τη μαγιά που έχουμε διαλύσει σε μισό ποτηράκι χλιαρό νερό και το υπόλοιπο νεράκι,μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια μας.στον πάγκο της κουζίνας,απλώνουμε όλη τη ζύμη και ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο.Τοποθετούμε πάνω σ'αυτό,τις ψιλοκομμένες ελιές,το κρεμμύδι σε πολύ μικρά κομμάτια και τον δυόσμο.Κατόπιν,πιάνουμε τις άκρες της ζύμης,γύρω-γύρω,τις ανασηκώνουμε και τις φέρνουμε στο κέντρο,έτσι ώστε να φυλακίσουμε τις ελιές,με το κρεμμύδι.Έτσι,έχουμε ένα καρβέλι ψωμιού.Σε αντικολλητικό ταψάκι,αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε το καρβέλι,με το ένωμα,από την κάτω πλευρά και ψήνουμε αμέσως σε μέτριο φούρνο,στους 170 βαθμούς,για περίπου μία ωρίτσα.

[Πηγή]: