Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Πατάτες με μοσχοκάρυδο


Υλικά για 4-6 άτομα
μισό κιλό. πατάτες κομμένες σε κύβους
2-3 κομμάτια μπρόκολο

3 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες

6-8 μικρά κομμάτια κουνουπίδι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

30-40γρ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο1-2 κοφτά κουταλάκια μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κοφτό κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη

1 εκ. φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο από τον σκληρό εξωτερικό φλοιό του και ψιλοκομμένο

1 γαρύγαλλοκανέλα, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες, το μπρόκολο και τα καρότα ώσπου να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Προσθέτουμε το κουνουπίδι (σε πολύ μικρά κομμάτια) και βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά .

Σε ένα άλλο σκεύος λειώνουμε την μαργαρίνη, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τις πατάτες και τα λαχανικά.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 6 - 8 λεπτά . Σερβίρουμε με ρύζι .