Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Μακαρόνια με τόνο και ελιές

Υλικά
1 πακέτο Πένες ή βίδες
3 κουταλιές ελαιόλαδο,2 σκελίδες σκόρδο,
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένο10 ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες1 κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες1 κουταλάκι φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη1 κουταλάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο βασιλικό2 κονσέρβες τόνο, στραγγισμένες½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένοαλάτι, πιπέριΕκτέλεση
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το σκόρδο, το κρεμμύδι και το σέλινο. Προσθέτετε τις ελιές και τις ντομάτες, και σιγοβράζετε για περίπου 15 λεπτά.Στραγγίζετε τον τόνο από το λάδι του, τον ρίχνετε στην σάλτσα μαζί με τη ρίγανη και το βασιλικό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για άλλα 5 λεπτά.Εν τω μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζετε, τα περιχύνετε με την σάλτσα, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.

[Πηγή]: http://www.fatsimare.net