Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Μελιτζάνες με ρεβύθια

Υλικά για 6 άτομα

1 κιλό μεγάλες μελιτζάνες
μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 φλιτζάνι ρεβίθια ελαφρώς βρασμένα(να κρατάνε)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 μεγάλες ντομάτες πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι νερό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε παχιές στρογγυλές φέτες και τις ξεπικρίζουμε μέσα σε αλατόνερο για 3-4 ώρες, αλλάζοντας μια-δυο με νερό.
Τις τοποθετούμε σε πυρέξ, τις αλείφουμε με λάδι και τις ψήνουμε στο γκριλ, ώστε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο.
Σοτάρουμε σε λίγο λάδι τα κρεμμύδια και τα απλώνουμε πάνω από τις μελιτζάνες.
Προσθέτουμε τα ρεβίθια ανακατεμένα με την ντομάτα και το νερό. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.
(Το μείγμα των ρεβιθιών πρέπει να αρχίσει να βράζει.) Έπειτα από 30-40 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη περίπου 15΄ στους 180 βαθμούς ώσπου να πήξει η σάλτσα.
Καλό είναι το φαγητό αυτό να το έχουμε ετοιμάσει 5-6 ώρες προτού το σερβίρουμε.


[Πηγή]: http://www.fatsimare.net