Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Γαρίδες και μάνγκο σε κάρυ με τσιμένι.

Εξαιρετική συνταγή για όσους αγαπούν τα φρούτα στο φαγητό. Αλλά και οι "συντηρητικότεροι" , βάζοντας λιγότερο μάνγκο, θα την ευχαριστηθούν ιδιαίτερα
για 4-6 άτομα χρειαζόμαστε:

1/2 κιλό μεγάλες γαρίδες (ωμές και καθαρισμένες)
4 μέτρια κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
1 κομμάτι ginger μεγέθους αντίχειρα λειωμένο
3 κουταλιές (σούπας) λάδι
3 πρίζες πιπεριές καυτερές αποξηραμένες
2 κουταλιές κόλιαντρο σκόνη
1/2 κουταλάκι (γλυκού) κουρκουμά
1 κουταλάκι σκόνη γλυκάνισου
2 κουταλάκια τσιμένι (μοσχοσίταρο) σκόνη
2 κουταλάκια σπόρους μουστάρδας
1 κονσέρβα των 400 γρ. γάλα καρύδας
(ή 200 γρ. φρέσκια ψίχα καρύδας κοπανισμένη και διαλυμένη σε 350 ml βραστό νερό)
2 ώριμα μάνγκο καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες (*)
* Update : πρέπει να είναι ώριμα, αλλιώς το φαγητό θα βγει ξινό!


Κόβουμε τα 2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τρίβουμε τα άλλα 2.
Ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και το ginger και τα σωτάρουμε 3-4 λεπτά.



Προσθέτουμε το κομμένο κρεμμύδι, σωτάρουμε ελαφρά, ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το γάλα καρύδας. Βράζουμε περίπου 10 λεπτά χωρίς καπάκι, ανακατεύοντας κάθε τόσο και προσέχοντας να μην κόψει η σάλτσα.



Ρίχνουμε τις γαρίδες και το μάνγκο και βράζουμε μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες (όχι περισσότερο από 6-7 λεπτά, αλλιώς θα σκληρύνουν!)

Σερβίρουμε πάνω σε αρωματικό ρύζι. Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι καγιέν (ή πάπρικα, αν δεν μας αρέσει η αψάδα του καγιέν).