Φασόλια μαυρομάτικα μαγειρίτσα. Μια εκπληκτική συνταγή για να
απολαύσετε το αγαπημένο γιορτινό φαγητό, σε μια νηστίσιμη εκδοχή μέσα στην Σαρακοστή.
Υλικά
1/2 κιλό φασολάκια μαυρομάτικα
1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα
1 μαρούλι (το απέξω)
1 ματσάκι άνηθο
χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φασολάκια να βράσουν. Μόλις πάρουν μια βράση, κόβουμε μέσα τα λαχανικά, αλατίζουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν.
Στο τέλος προσθέτουμε χυμό λεμονιού κατά βούληση. Αν θέλουμε, μπορούμε αφού το κατεβάσουμε από την φωτιά, να περιχύσουμε το φαγητό με 2 κουταλιές ταχίνι, αραιωμένο στο ζωμό από τα φασολάκια.
http://athoniki-politeia.gr
Υλικά
1/2 κιλό φασολάκια μαυρομάτικα
1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα
1 μαρούλι (το απέξω)
1 ματσάκι άνηθο
χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φασολάκια να βράσουν. Μόλις πάρουν μια βράση, κόβουμε μέσα τα λαχανικά, αλατίζουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν.
Στο τέλος προσθέτουμε χυμό λεμονιού κατά βούληση. Αν θέλουμε, μπορούμε αφού το κατεβάσουμε από την φωτιά, να περιχύσουμε το φαγητό με 2 κουταλιές ταχίνι, αραιωμένο στο ζωμό από τα φασολάκια.
http://athoniki-politeia.gr