Υλικά συνταγής
ταχίνι: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
πορτοκάλι: 1 φλιτζάνι του τσαγιού, φρεσκοστυμμένο χυμό
ζάχαρη: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
νερό: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
καρυδόψιχα: 1 φλιτζάνι του τσαγιού, χοντροκομμένη
μαύρη σταφίδα: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
ξανθή σταφίδα: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
μέλι ή μαρμελάδα πορτοκαλιού: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Φαρίν Απ: 1
σόδα: 1 κουταλάκι του γλυκού
κανέλα: 1 κουταλάκι του γλυκού
γαρίφαλο: λίγο
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ταχίνι μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σε ξεχωριστή λεκάνη ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Τα ενώνουμε με το μείγμα του ταχινιού και ξανανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε σε λαδωμένη φόρμα το κέικ και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 -45 λεπτά.
http://www.icookgreek.com
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ταχίνι μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σε ξεχωριστή λεκάνη ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Τα ενώνουμε με το μείγμα του ταχινιού και ξανανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε σε λαδωμένη φόρμα το κέικ και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 -45 λεπτά.
http://www.icookgreek.com