Σάλτσα για τέσσερις μερίδες, εύκολα και γρήγορα μέσα σε 10 λεπτά!
Είναι από τις πλέον αγαπημένες κρύες σάλτσες για μακαρονάδα και όχι μόνο.
Παράλληλα όμως μπορούμε να προσθέσουμε τη σάλτσα πέστο και στο φαγητό, αρκεί, πρώτα, να το έχουμε αποσύρει από τη φωτιά!
Υλικά
50 γρ. βασιλικό φρέσκο
1-2 σκελίδες σκόρδο
20 γρ. κουκουνάρι
20 γρ. κάσιους
6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
λίγο λεμόνι χυμό προαιρετικά
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. παρμεζάνα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από την παρμεζάνα, στο μούλτι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει πολτός όλο το μείγμα.
Στο τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε λίγο ακόμα.
Ελέγχουμε αν χρειάζεται κάτι και το συμπληρώνουμε.
Tip: Προσθέτουμε το πέστο στα ζεστά μας ζυμαρικά και απλά ανακατεύουμε χωρίς να τα ζεστάνουμε παραπάνω!
https://akispetretzikis.com
Καλή σας όρεξη!!!
Είναι από τις πλέον αγαπημένες κρύες σάλτσες για μακαρονάδα και όχι μόνο.
Παράλληλα όμως μπορούμε να προσθέσουμε τη σάλτσα πέστο και στο φαγητό, αρκεί, πρώτα, να το έχουμε αποσύρει από τη φωτιά!
Υλικά
https://akispetretzikis.com
Καλή σας όρεξη!!!