Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Σάμαλι!!!!

ΥΛΙΚΑ
Σιμιγδάλι χοντρό  280γρ Σιμιγδαλι ψιλό    160γρ
Ζάχαρη    150γρ
Χυμό πορτοκαλιού    400γρ
Νερό     100γρ
2 κ/γ. Μπεικιν
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
Λικέρ μαστίχα    30γρ
Βανίλια      2 (καψουλες)
Αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα
για το σιρόπι
800γρ  νερό
800γρ   ζάχαρη
1  φλούδα πορτοκαλιού
1  φλούδες λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα σιμιγδάλια, την ζάχαρη,
το baking, την σόδα, τις βανίλιες, το λικέρ και τα ξύσματα.
2. Ανακατεύετε το νερό με τον χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτετε στα υλικά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν ένας παχύρευστος χυλός.
3. Αφήνετε το μείγμα σκεπασμένο για 15 λεπτά και
προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180β.
4. Βάζετε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν. Βράστε το σιρόπι για 5-6 λεπτά, μετά την πρώτη βράση και κατόπιν το αφήνετε να κρυώσει.
5. Ρίχνετε το μείγμα σε ταψί 30x25 και στρώνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα.
6. Υποθετικά χωρίζετε σε 12 τετράγωνα κομμάτια και τοποθετείτε ένα αμύγδαλο ολόκληρο, επάνω στο καθένα.
7. Ψήνετε το σάμαλι για 40-45 λ. στους 180β.
8. Μόλις βγάλετε το γλυκό από το φούρνο, χαράζετε με ένα μαχαίρι τα κομμάτια και σιροπιάζετε κουταλιά κουταλιά με το μισό σιρόπι, αφήνετε το γλυκό για 5 λεπτά και σιροπιάζετε και ξανά με το υπόλοιπο σιρόπι.
9.  Αφήνετε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
και το βάζετε μερικές ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρετε!
Καλη σας επιτυχια!!!!
 

http://artopoieiasyntages.blogspot.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη