Μια πανεύκολη συνταγή για υπέροχα μελωμένα χοιρινά μπριζολάκια στο φούρνο. Συνοδεύστε τα με λεμονάτες πατατούλες φούρνου και απολαύστε ένα υπέροχο πιάτο.
Υλικά συνταγής
12 χοιρινά μπριζολάκια από λαιμό ή σπάλα κομμένα σε πάχος 1 εκ.
Για τη μαρινάδα:
1 κουτάκι [300 ml] μπίρα απλή
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
4 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα
100 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
1 κ.γ. θυμάρι ξερό
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά
της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε μέσα τα μπριζολάκια,
ανακατεύουμε καλά με τα χέρια για να βραχούν, σκεπάζουμε το μπολ
και μαρινάρουμε εντός ή εκτός ψυγείου για 3 – 4 ώρες.
Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή
φωτιά μαζί ζεσταίνω και τη σχάρα του φούρνου (πρέπει να είναι καυτή για
να μην κολλήσουν επάνω της τα μπριζολάκια). Στραγγίζουμε τα μπριζολάκια
από τη μαρινάδα, την οποία βάζουμε σε ένα μπολάκι και την αφήνω κατά
μέρος.
Λαδώνουμε τη σχάρα και αραδιάζουμε τα
μπριζολάκια στη σειρά. Την τοποθετούμε σε ένα από τα ψηλά ράφια του
φούρνου. Σε ένα χαμηλότερο ράφι βάζουμε ένα ταψί, για να συγκεντρωθούν
εκεί τα υγρά και το λίπος από το ψήσιμο.
Ψήνουμε στο γκρίλ τα μπριζολάκια για 5
– 7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά εξωτερικά και να
ψηθούν στο κέντρο τους. Στη διάρκεια του ψησίματος τα αλείφουμε σε τακτά
χρονικά διαστήματα με τη μαρινάδα, με ένα πινέλο.
Σερβίρουμε με πεντανόστιμες λεμονάτες πατάτες
Καλή σας Όρεξη!!!
https://www.sintayes.gr
Υλικά συνταγής
12 χοιρινά μπριζολάκια από λαιμό ή σπάλα κομμένα σε πάχος 1 εκ.