Τίποτα δεν είναι χειρότερο από ένα κομμάτι κρέας που έχει ξεραθεί.
Το μαρινάρισμα σε αλατόνερο επιτρέπει σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου ή χοιρινού να απορροφήσουν έξτρα υγρά και να ενυδατωθούν πριν το ψήσιμό τους. Πέρα από αυτό, λόγω του ότι το νερό είναι αλατισμένο, δίνει γεύση στο κρέας από το εσωτερικό του.
Το μαρινάρισμα σε αλατόνερο επιτρέπει σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου ή χοιρινού να απορροφήσουν έξτρα υγρά και να ενυδατωθούν πριν το ψήσιμό τους. Πέρα από αυτό, λόγω του ότι το νερό είναι αλατισμένο, δίνει γεύση στο κρέας από το εσωτερικό του.
Δες πώς να το κάνεις..
Βάλε 1
φλιτζάνι νερό, 2 κουταλιές της σούπας αλάτι, 1 κουτιαλιά της σούπας
ζάχαρη, 1/2 φύλλο δάφνης και 1/4 κουταλάκι του
γλυκού πιπέρι σε ένα
κατσαρολάκι και βράστα.
Πρόσθεσε 3 φλιτζάνια κρύο νερό για να κρυώσει το μείγμα (για να συμπληρώσεις το 1,5 λίτρο νερό.
Αν θέλεις περισσότερα λίτρα ρίξε ανάλογη ποσότητα κρύου νερού) και βάλε μέσα το κρέας σου.
Πρόσθεσε 3 φλιτζάνια κρύο νερό για να κρυώσει το μείγμα (για να συμπληρώσεις το 1,5 λίτρο νερό.
Αν θέλεις περισσότερα λίτρα ρίξε ανάλογη ποσότητα κρύου νερού) και βάλε μέσα το κρέας σου.
Δες πόσο νερό θα χρειαστείς για κάθε κομμάτι κρέατος..
Για μία ολόκληρη γαλοπούλα 8-10 κιλά: 7,5 λίτρα νερό για 12-24 ώρες
Για μία ολόκληρη γαλοπούλα 6-7 κιλά: 4 λίτρα νερό για 12 ώρες
Για ένα ολόκληρο κοτόπουλο: 3 λίτρα νερό για 6-8 ώρες
Για κομμάτια κοτόπουλου, γαλοπούλας και χοιρινού: 3 λίτρα νερό για 6-8 ώρες
Για χοιρινές μπριζόλες: 1,5 λίτρο νερό για 2-4 ώρες