Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι

biftekia-laxanikon-xoris-ladiΕκτέλεση 
 Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να λιώνουν με το πιρούνι (καλύτερα τα καρότα βάλτε τα να βράσουν πριν από τις πατάτες)
  • Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί με τα μπαχαρικά και με 1-2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά.
  • Αφού κρυώσει το μίγμα, εκτός ψυγείου, με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες, πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια μας και τα περνάμε πάλι από τη φρυγανιά.
  • Τα βάζουμε σε λαδόκολλα (αντικολλητικό χαρτί) στο ταψί και στο φούρνο στο γκριλ στους 200 °C για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.
  •  Υλικά για 3 μερίδες:

    • 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα
    • 1 καρότο
    • ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
    • 3 μικρές πατάτες
    • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
    • 7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
    • ½  σκελίδα σκόρδο λιωμένο
    • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • αλάτι και πιπέρι
    • ρίγανη