Η αρτηριοσκλήρυνση είναι η υπʼ αριθμ. 1 αιτία της εμφάνισης των καρδιακών παθήσεων. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Missouri –Columbia πιστεύουν ότι λαμβάνοντας ένα συμπλήρωμα ιχθυελαίου και η έντονη καρδιοαγγειακή άσκηση μειώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων κατά 50%.
Επίσης το ιχθυέλαιο τύπου Ω-3 είναι πολύ καλό για να μειωθεί το μυϊκό πιάσιμο και οι πόνοι στις αρθρώσεις (αυτός είναι και ένας άλλος λόγος που το χρησιμοποιούν οιαθλούμενοι).
Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι το ιχθυέλαιο βελτιώνει την διαδικασία ρύθμισης της ινσουλίνης και βοηθά στην απώλεια βάρους. Βάλτε λοιπόν λίγο ιχθυέλαιο στα ροφήματα πρωτεΐνης που παίρνετε και πολύ σύντομα θα δείτε μεγάλα οφέλη.
Με τιμή.
Βασιλιοπούλου Νικολίτσα.
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.