3. Γενικότερη Αναζήτηση Αναρτήσεων με Περισσότερα Στοιχεία, (με κωδικό ΑΔΑ, με πρωτόκολλο με θεματική ενότητα με είδος απόφασης, με τελικό υπογράφοντα κλπ)
Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011
Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011
Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011
Ο καφές «χτυπάει» τη γυναικεία κατάθλιψη
Οι γυναίκες που πίνουν δύο ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την μέρα, είναι λιγότερο πιθανό να πάθουν κατάθλιψη, σύμφωνα με … μια νέα αμερικανική έρευνα. Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές γιατί ο καφές έχει αυτό το αποτέλεσμα, αλλά, επειδή ο καφές χωρίς καφεΐνη δεν έχει ανάλογη ευεργετική διάθεση, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η καφεΐνη με κάποιο τρόπο μεταβάλλει τη χημεία του εγκεφάλου και την ψυχική διάθεση.
Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ μελέτησαν για δέκα χρόνια σχεδόν 51.000 γυναίκες με μέση ηλικία 63 ετών και από αυτές, στην πορεία, περίπου 2.600 εμφάνισαν κατάθλιψη. Οι επιστήμονες συσχέτισαν την κατανάλωση καφέ με την ψυχική διάθεση των ατόμων και βρήκαν ότι οι περισσότερες από όσες εκδήλωσαν καταθλιπτικά συμπτώματα, έπιναν από καθόλου έως πολύ λίγο καφέ.
Οι γυναίκες που κατανάλωναν δύο έως τρία φλιτζάνια ημερησίως, είχαν κατά μέσο όρο μειωμένο κίνδυνο κατά 15% για να εμφανίσουν κατάθλιψη. Όσες έπιναν τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια, είχαν ακόμα 20% λιγότερο κίνδυνο
Οι επιστήμονες επεσήμαναν πάντως την ανάγκη να γίνουν περαιτέρω μελέτες πάνω στη σχέση καφέ-κατάθλιψης και τόνισαν ότι είναι ακόμα πρόωρο να συστήσουν στις γυναίκες να πίνουν παραπάνω καφέ για να φτιάξουν τη διάθεσή τους.
Πιο επιρρεπείς στον καρκίνο του παχέος εντέρου οι άντρες
Η κολονοσκόπηση είναι απαραίτητη στην ηλικία των 50 και στα δύο φύλλα. Στην έρευνα, που έγινε σε δείγμα 44.350 ανθρώπων στην Αυστρία, με την κολονοσκόπηση εντοπίστηκαν πολύποδες στο 34,4% των εξετασθέντων και καρκίνο του παχέος εντέρου στο 0,4%.
Στο 61,4% των κολονοσκοπήσεων δεν ανιχνεύτηκε καμιά ανωμαλία, ενώ αδενώματα βρέθηκαν στο 19,7% του δείγματος. Η συχνότητα των αδενωμάτων ήταν 24,9% στους άντρες και 14,8% στις γυναίκες. Το ποσοστό αδενωμάτων σε προχωρημένο στάδιο ήταν 5% στους άντρες ηλικίας 50 ως 54 ετών έναντι 2,9% στις γυναίκες ίδιας ηλικίας.
Η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει τους θανάτους από όζον
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν Ευρωπαίοι επιστήμονες σχετικά με τους θανάτους που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και ειδικότερα με το όζον.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι θάνατοι από αυτή την αιτία αναμένονται να αυξηθούν τα επόμενα 50 χρόνια.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η μεταβολή του κλίματος από το 1970 έχει προκαλέσει πάνω από 140.000 πρόσθετους θανάτους ετησίως.
Εκτός από τις επιπτώσεις του όζοντος στην ποιότητα του αέρα και του πόσιμου νερού, καθώς και τις συνέπειες στις γεωργικές καλλιέργειες, αρκετές θανατηφόρες ασθένειες, όπως η ελονοσία και όσες προκαλούν διάρροια, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στην κλιματική αλλαγή.
Τα κλιματολογικά μοντέλα μοντέλα προβλέπουν ότι έως το 2060 οι περισσότεροι θάνατοι αυτού του είδους θα σημειωθούν στην Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία και το Βέλγιο, ενώ αντίθετα οι σκανδιναβικές και οι βαλτικές χώρες θα σημειώσουν μείωση θανάτων που σχετίζονται με το όζον και την κλιματική αλλαγή.
Το όζον είναι ένα διπρόσωπο αέριο. Όταν βρίσκεται ψηλά στη στρατόσφαιρα, δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα που εμποδίζει την υπεριώδη ακτινοβολία να φθάσει στην επιφάνεια του πλανήτη μας. Όταν, όμως, το όζον βρίσκεται πιο χαμηλά στη γη, τότε είναι μία ρυπαντική ουσία που δρα σαν αέριο του θερμοκηπίου, συμβάλλοντας στην άνοδο της θερμοκρασίας.
Αν κανείς εισπνεύσει το όζον σε αυξημένες ποσότητες, αυτό λειτουργεί ως οξειδωτική ουσία που πλήττει το αναπνευστικό σύστημα, προκαλώντας πόνο στο στήθος, βήχα, ερεθισμό του λαιμού και αίσθημα ασφυξίας. Μπορεί να επιδεινώσει καταστάσεις όπως η βρογχίτιδα, το εμφύσημα και το άσθμα, καθώς επίσης να μειώσει τη γενικότερη λειτουργικότητα των πνευμόνων.
Θερμίδες και στιγμιαίος καφές
Τελικά ο καφές παχαίνει; Μήπως δεν πρέπει να προσθέτω γάλα στον καφέ μου κατά τη διάρκεια της δίαιτας; Πόσες … φορές μπορεί να σας πέρασαν έστω και φευγαλέα αυτές οι ερωτήσεις. Ήρθε η ώρα να διαλευκάνουμε το μυστήριο που σκιάζει τη σχέση του καφέ με τις θερμίδες!
Η ανάμειξη των ονομάτων των καφέδων, έφερε και σύγχυση στον περισσότερο κόσμο και αυτό γιατί μέχρι τότε ανάλογα με την παραγγελία που έκανες ήξερες τι θα κρύβει το φλιτζάνι σΕμπιστευθείτε τον «κλασσικό»… ελεύθερα!
Ο λόγος για τον στιγμιαίο καφέ, είτε στη ζεστή είτε στην παγωμένη έκδοσή του (φραπέ), που μπορεί άφοβα να προστεθεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα απώλειας βάρους. Ο στιγμιαίος καφές εκτός από πλούσιος σε αντιοξειδωτικά συστατικά πρακτικά δεν προσφέρει θερμίδες στη σκέτη έκδοσή του, αφού ένα φλιτζάνι αποδίδει μόνο 1 θερμίδα! Οι θερμίδες του καφέ μπορεί να αυξηθούν ελάχιστα ανάλογα με το υλικό που προστίθεται… για παράδειγμα:
Πώς προσθέτετε έξτρα θερμίδες στον καφέ σας! Η χτυπημένη κρέμα, η σαντιγί, το σιρόπι μέσα στον καφέ καθώς και το σιρόπι που προσθέτουμε πάνω από τον καφέ μπορούν να απογειώσουν ή ακόμη και να εκτοξεύσουν τις θερμίδες του καφέ που παραγγέλνετε έξω! Πως;… προσθέτοντας από 20 έως και 70 θερμίδες για κάθε δόση συστατικού που προσθέτετε στον καφέ σας, για παράδειγμα μία δόση απλής χτυπημένης κρέμας δίνει 67 θερμίδες ενώ μια δόση σιρόπι μόκα 27 θερμίδες!
Έτσι για παράδειγμα, ένα καφές σε μεγάλο ποτήρι με διπλή δόση σιρόπι (συνήθης ποσότητα), διπλή δόση κρέμας και σαντιγί δίνει περισσότερες από 300 θερμίδες. Μήπως ήρθε η ώρα να …αποφύγετε το γλυκό και να πιείτε ένα κλασικό φραπέ μέτριο με γάλα, που δίνει λίγες θερμίδες και πολλά αντιοξειδωτικά;
Πηγή: nutrimed.gr
javascript:void(0);
Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011
Παρακολουθήστε τις ελιές σας
Το μελάνωμα, μία από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου, είναι θεραπεύσιμο 100% εάν διαγνωστεί έγκαιρα.
Παρακολουθείτε τακτικά τις ελιές σας κι αν δείτε οποιαδήποτε αλλαγή όπως ασυμμετρία, φαγούρα, απολέπιση, αιμορραγία, αύξηση μεγέθους και ανώμαλα όρια σε κάποια ελιά πηγαίνετε κατευθείαν στον δερματολόγο.
Μία λύση για να είστε σίγουροι, ειδικά εάν έχετε πολλές ελιές και είστε ανοιχτόχρωμοι, είναι η χαρτογράφηση σπίλων (ελιών) μία φορά το εξάμηνο.
Η χαρτογράφηση των σπίλων είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος. Με μια ειδική κάμερα συντάσσεται ένας ακριβής και λεπτομερής κατάλογος δερματικών κηλίδων, ο οποίος περιέχει πανοραμικές φωτογραφίες του σώματος του ασθενούς που βοηθούν στον εντοπισμό κάθε δερματικής κηλίδας. Έτσι στις επόμενες εξετάσεις ακόμα και οι πιο μικροσκοπικές αλλαγές θα μπορούν να ανιχνευτούν.
Πηγή: myworld.gr
Παρακολουθείτε τακτικά τις ελιές σας κι αν δείτε οποιαδήποτε αλλαγή όπως ασυμμετρία, φαγούρα, απολέπιση, αιμορραγία, αύξηση μεγέθους και ανώμαλα όρια σε κάποια ελιά πηγαίνετε κατευθείαν στον δερματολόγο.
Μία λύση για να είστε σίγουροι, ειδικά εάν έχετε πολλές ελιές και είστε ανοιχτόχρωμοι, είναι η χαρτογράφηση σπίλων (ελιών) μία φορά το εξάμηνο.
Η χαρτογράφηση των σπίλων είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος. Με μια ειδική κάμερα συντάσσεται ένας ακριβής και λεπτομερής κατάλογος δερματικών κηλίδων, ο οποίος περιέχει πανοραμικές φωτογραφίες του σώματος του ασθενούς που βοηθούν στον εντοπισμό κάθε δερματικής κηλίδας. Έτσι στις επόμενες εξετάσεις ακόμα και οι πιο μικροσκοπικές αλλαγές θα μπορούν να ανιχνευτούν.
Πηγή: myworld.gr
Κάπνισμα και πόνοι στη μέση
Μπορεί οι πόνοι στη μέση να σχετίζονται με το τσιγάρο; Φαινομενικά όχι. Στην πραγματικότητα όμως οι καπνιστές και οι καπνίστριες υποφέρουν πολύ συχνότερα από πόνους στη μέση.
Οι ερευνητές που διαπίστωσαν ότι στατιστικά τα άτομα που καπνίζουν έχουν προβλήματα με τη μέση τους ερμηνεύουν το φαινόμενο ως εξής:
Τα συστατικά του τσιγάρου προκαλούν ένα είδος υποσιτισμού σε συγκεκριμένους ιστούς του σώματος και, κυρίως, σε αυτούς που περιβάλλουν τη σπονδυλική στήλη.
Πηγή: myworld.gr
"Μπαμπά, γιατί με χτύπησε ο κύριος των ΜΑΤ";
Που να φανταστεί κανείς, όταν βλέπει το τρομαγμένο κοριτσάκι να κλαίει με λυγμούς, ότι για τον τρόμο αυτό ευθύνεται ένας «κύριος» των ΜΑΤ, που χτύπησε το οκτάχρονο με το γκλοπ του!!!
Ποιος θα περίμενε ότι αυτό θα γινόταν στην Ελλάδα;
Και όμως; Το περιστατικό σημειώθηκε την προηγούμενη Κυριακή και η εικόνα, που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, μόνο ερωτήματα και οργή προκαλεί. «Γιατί μπαμπά με χτύπησε αυτός ο κύριος», ρώτησε η μικρή Μελίνα τον πατέρα, Ηλία Βρεττάκο.Τι να απαντήσει ένας γονιός σε αυτή την απορία;
Τι να απαντήσει γενικά κάποιος σε αυτό το ερώτημα. «Γιατί ένα μικρό παιδάκι; Τι μπορεί να έφταιξε».
«Δεν καταλαβαίνω γιατί», επέμεινε η μικρή, η οποία από τον φόβο γαντζώθηκε στον λαιμό του πατέρα της δυνατά και δεν ήθελε να τον αφήσει.
Για ώρες μετά δεν μπορούσε να ηρεμήσει από τους λυγμούς που έπνιγαν κάθε της φράση, ενώ απορούσε: «μπαμπά τι θα γίνει άμα χτυπήσου όλα τα παιδάκια;».
Αρκετά ταραγμένος ήταν και ο πατέρας της: «Γιατί τέτοια βαναυσότητα σήμερα στο μικρό παιδί μου;», αναρωτιέται μιλώντας στην Ελευθεροτυπία ο κ. Βρεττάκος, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος την Κυριακή δεν «κατέβηκε» στο Σύνταγμα με αυτή του την ιδιότητα. «Κατεβήκαμε οικογενειακά», εξηγεί.
Ανατριχιαστική η περιγραφή του πατέρα: «Τα ΜΑΤ θέλανε να φύγουμε από το πεζοδρόμιο… Να μας διώξουν. Έτρεξαν κατά πάνω μας. Μας φώναζαν, έβριζαν και με τις ασπίδες τους άρχισαν να μας σπρώχνουν βίαια. Χτύπησαν την κόρη μου με την ασπίδα στην γνάθο.
Αυτή άρχισε να κλαίει. Την πήρα αγκαλιά και προσπαθώ να φύγω. Εγώ ήμουν εξοργισμένος και εκείνη φοβισμένη», περιγράφει.
«Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. Να μην διαμαρτύρεται κανείς. Να υποταχθούν όλοι. Για αυτό γίνεται τέτοια προσπάθεια άγριας καταστολής», υποστηρίζει, όμως δεν τολμάει να πει αυτά στην κόρη του, για την οποία ψάχνει… παιδιάστικες δικαιολογίες, προκειμένου να την ηρεμήσει…
Star.gr
Κέρδη 2.500€ ανά στρέμμα από την καλλιέργεια του βάλσαμου !
Η εμπορία του μπορεί να χαρακτηρίζεται από τον μικρό αριθμό των αγοραστών χονδρικής αλλά και από τον ανταγωνισμό που ασκείται από άλλες χώρες, όπου τα εργατικά είναι χαμηλότερα, ωστόσο, η αγορά για βιολογικά φαρμακευτικά φυτά είναι σε διαρκή ανάπτυξη.
Χωρίς ιδιαίτερες καλλιεργητικές φροντίδες, το βάλσαμο μοιάζει ικανό να δώσει μια διέξοδο στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η ελληνική γεωργία.
Με ακαθάριστο εισόδημα της τάξης των 2.500 ευρώ ανά στρέμμα, η καλλιέργεια βάλσαμου στην Ελλάδα μπορεί να αφήσει σημαντικό κέρδος στους καλλιεργητές, δεδομένου μάλιστα ότι το ετήσιο στρεμματικό κόστος παραγωγής υπολογίζεται μεταξύ 250 και 350 ευρώ. Βέβαια, το ακριβές κόστος είναι δύσκολο να εκτιμηθεί με ακρίβεια, επειδή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που είναι διαφορετικοί σε κάθε γεωργική εκμετάλλευση.
Χωρίς ιδιαίτερες καλλιεργητικές φροντίδες, το βάλσαμο μοιάζει ικανό να δώσει μια διέξοδο στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η ελληνική γεωργία.
Με ακαθάριστο εισόδημα της τάξης των 2.500 ευρώ ανά στρέμμα, η καλλιέργεια βάλσαμου στην Ελλάδα μπορεί να αφήσει σημαντικό κέρδος στους καλλιεργητές, δεδομένου μάλιστα ότι το ετήσιο στρεμματικό κόστος παραγωγής υπολογίζεται μεταξύ 250 και 350 ευρώ. Βέβαια, το ακριβές κόστος είναι δύσκολο να εκτιμηθεί με ακρίβεια, επειδή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που είναι διαφορετικοί σε κάθε γεωργική εκμετάλλευση.