Μια που ξεκινήσαμε να μιλάμε για αυγά και για φυσικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τα βάψουμε, να σας πω τι σκοπεύω φέτος να δοκιμάσω: τα κρεμμύδια για το καφεκίτρινο χρώμα και το ριζάρι για το κόκκινο. Και βέβαια να αγοράσω άσπρα αυγά που βάφουν καλύτερα και ευκολότερα.
Βρήκα αυτές τις φωτογραφίες αυγών βαμμένων με κρεμμυδόφυλλα και διακοσμημένων με φυλλαράκια από λαχανικά ή από λουλούδια και θυμάμαι ότι, όταν πριν από χρόνια είχα δει τέτοια διακόσμηση στο χωριό, την είχα θεωρήσει πολύ παρωχημένη σε σύγκριση με τα λαμπερά κόκκινα αυγά της τεχνητής βαφής! Πού να 'ξερα τότε ότι θα ξαναγύριζα σε αυτά κάποια στιγμή!!
(Για να πετύχουμε το σχεδιάκι κάνουμε τα εξής: κόβουμε το φυλλαράκι και το στερεώνουμε στο αυγό με ένα κομμάτι καλσόν. Στη συνέχεια βουτάμε το αυγό στη βαφή και ακολουθούμε τις οδηγίες. Το φυλλαράκι θα αποτυπωθεί στο αυγό, καθώς στο σημείο εκείνο το αυγό μας θα μείνει άβαφο.)
Μπορούμε αν θέλουμε να αδειάσουμε το εσωτερικό των αυγών μας έτσι ώστε να τα κρατήσουμε για χρόνια ή να τα κρεμάσουμε. Για να τα αδειάσουμε κάνουμε τα εξής: τρυπάμε τη μια μεριά του αυγού με μια βελόνα ή οδοντογλυφίδα. Κάνουμε επίσης μια μεγαλύτερη τρύπα στην άλλη του μεριά και φυσώντας ρίχνουμε το περιεχόμενο σε ένα πιάτο. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια σύριγγα. Γεμίζοντάς την 3-4 φορές αδειάζουμε το αυγό. Στη συνέχεια με τον τρόπο που δείχνει η εικόνα περνάμε την κορδελίτσα για να το κρεμάσουμε.
Εδώ τα κίτρινα είναι με σαφράν, τα ροζ με κρεμμυδόφυλλα, τα μπλε με κόκκινο λάχανο και τα πράσινα με λάχανο και σαφράν.