Η αποτυχημένη προσπάθεια του λαρισαίου επιχειρηματία Κώστα Σούκου να προωθήσει την ευρεσιτεχνία του για οικολογική επεξεργασία απορριμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας, έφερε στην επιφάνεια την-στους περισσότερους- άγνωστη ιστορία της διάσημης μπρίζας σούκου.
Ναί, η μπρίζα σούκου δεν είναι γιαπωνέζικη αλλά ελληνική και δημιουργός της , είναι αυτός ο επιχειρηματίας που απογειώθηκε στην κυριολεξία αφού εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές οπλικών και αμυντικών συστημάτων.
Δεν έπαψε όμως να ασχολείται με εφευρέσεις, έχοντας 34 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.
Στην Ελλάδα, προϊόντα της Soukos Robots υπάρχουν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: πρόκειται για τα ρομπότ «Ηρακλής», που συγκεντρώνει αποσκευές αγνώστου κατόχου και «Οδυσσέας 2000», που εξουδετερώνει εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Παρ' όλα αυτά, τώρα βρίσκεται στο στόχαστρο για την εφεύρεση του συστήματος ψυχρής και βιολογικής επεξεργασίας απορριμμάτων, από τους παράγοντες και τους φορείς του δήμου Καλαμάτας και Κρανιδίου.
Κατάφερε όμως, παρά τα προβλήματα στην Μεσσηνία, να προωθήσει το μηχάνημά του στην Άνδρο, όπου θα αρχίσει να εφαρμόζεται η μέθοδός του, την ερχόμενη εβδομάδα.
Στην Καλαμάτα δεν τα κατάφερε αφού οι τοπικοί άρχοντες παρέμειναν δύσπιστοι με την πατέντα του. Όταν δε, ρωτήθηκε από τους ειδικούς συμβούλους του δήμου ποια είναι τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του συστήματος, ο κ. Σούκος αρνήθηκε να τα αποκαλύψει, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για εφεύρεση, που δεν πρέπει να πάρει δημοσιότητα.
Πάντως το κινητό μηχάνημα του μυστηριώδους Dr Σούκου για τη βιολογική επεξεργασία των απορριμμάτων "ενθουσίασε" αρχικά τους τοπικούς άρχοντες όπου κι αν το παρουσίασε.
Σύμφωνα με τον ίδιο με την μέθοδο της ανακύκλωσης και της ψυχρής διαδικασίας αλλά και διαφόρων άλλων ενεργειών που κάνει το μηχάνημα, τα σκουπίδια βγαίνουν με μορφή χώματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές οικολογικές καλλιέργειες αλλά και ακόμα ένα υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θέρμανση σε σόμπες.
http://www.lifo.gr/now/news/1786