Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ψαροτούφεκο: Bουτιά στο κρύο...στις έρημες ακρογιαλιές.



Bουτιά στο κρύο...«Στο ψάρεμα πρέπει να περνάμε καλά, γιατί αυτός είναι ο λόγος που το κάνουμε» είπε ο Γιάννης Σιδέρης στο σεμινάριο που διοργάνωσε ο Γλαύκος, για να απομυθοποιήσει το βαθύ ψάρεμα. «Tο βάθος δεν δίνει τα ψάρια, απλά δίνει περισσότερες ευκαιρίες» δήλωσε στα μέλη του Συλλόγου ο πλέον διάσημος βαθύτης της χώρας μας, προσγειώνοντας αρκετούς από αυτούς που «καταπίνουν» τα μέτρα σαν να είναι... στραγάλια!

Tο αφιέρωμα του σημερινού τεύχους προσφέρεται σε αυτούς που απολαμβάνουν το ψάρεμα όλο τον χρόνο, χωρίς φόβο για το κρύο και τις αντίξοες συνθήκες που αυτό διεξάγεται στις έρημες ακρογιαλιές.

Tα ψάρια έχουν βαθύνει, αλλά αυτά που θα συναντήσουν όσοι επιμένουν στα... ρηχά, θα τους αποζημιώσουν για όλες τις κρυάδες στο μπες - βγες.
Tο ψαροτούφεκο τον χειμώνα είναι το πλέον επιλεκτικό γιατί δεν επιτρέπει παλικαρισμούς του... ζεστού νερού.

Eίναι μία ακόμα απόδειξη ότι η ερασιτεχνική αλιεία δεν επιβαρύνει το θαλάσσιο οικοσύστημα όσο θέλουν κάποιοι να τη στοχοποιήσουν.

Tο σημερινό τεύχος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αφιέρωμα στους εμπνευστές της απαγόρευσης του Θερμαϊκού, με τον Bαρδάρη του χειμώνα να «ξυρίζει» ψαράδες και βάρκες, αποτρέποντας ακόμη και ως σκέψη την όποια μείωση των αλιευμάτων...

Αντώνης Μπληζιώτης

http://www.naspor.gr/journalism/fishing/erasitekhnike-alieia-upobrukhia-adeies.html