Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Γκασπάτσο (κρύα ντοματόσουπα)

Υλικά για 4 άτομα
1 μικρό αγγούρι, 750 γραμ ντομάτες ώριμες, 1 κόκκινη πιπεριά, 1 κλωνάρι σέλινο, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, 1 σκελίδα σκόρδο, ½ λεμόνι, ½ κουτ. Της σούπας ξίδι, 125 γραμμ. Ψίχα από μπαγιάτικο ψωμία, 4-6 σταγόνες ταμπάσκο, 3 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβετε τη ψίχα στο μπλέντερ και τη βάζετε σε μία μεγάλη σουπιέρα. Κόβετε κάθε ντομάτα στα οκτώ, το κρεμμύδι στα δύο, την πιπεριά σε λωρίδες, το σέλινο σε μπαστουνάκια, (περίπου 2 εκατοστά το καθένα), το αγγούρι σε ροδέλες, το λεμόνι σε κυβάκια και τα περνάτε από το μύλο λαχανικών με την εξής σειρά: ντομάτες, σέλινο, αγγούρι, πιπεριά, σκόρδο, κρεμμύδι και λεμόνι. Ρίχνετε τον πολτό των λαχανικών στη σουπιέρα πάνω από την ψίχα και ανακατεύετε ξανά. Σκεπάζετε τη σουπιέρα και αφήνετε τη σούοα τουλάχιστον για 3 ώρες στο ψυγείο. Στη συνέχεια σερβίρετε σε τέσσερα πιάτα και περιχύνεται με λίγο λάδι και πιπέρι.
http://www.blogger.com/post-create.g